Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(Justícia i Pau) D’aquí a tres mesos farà un any que es va fer pública la sentència del judici a diferents polítics i líders socials independentistes. Després d’una llarga reflexió i un treball conjunt per part de les diverses comissions de Justícia i Pau de Catalunya, dificultat per la situació de crisi sanitària, fem pública aquest document amb les nostres consideracions entorn de la Sentència del Tribunal Suprem i camins de sortida del conflicte.

En aquest document, Justícia i Pau de Catalunya analitza la Sentencia dictada pel Tribunal Suprem espanyol que condemna per sedició i altres delictes nou líders socials i polítics catalans amb relació als fets entorn de l'1-O-2017.

El punt de vista de l'entitat és la promoció dels drets humans, de les persones i dels pobles, la justícia social i la pau, inspirats en la fe i la doctrina social de l'Església, a fi d'oferir una opinió que pugui ser útil per aquells que puguin tenir-hi interès.

En tot cas, aquest és un document obert al debat i a la crítica. Expressa el posicionament en consciència de l’entitat, però no pretén representar ningú més i respecta plenament que altres persones o institucions eclesials tinguin opinions molt diferents. Tampoc no es busca la defensa ni la identificació amb cap opció política concreta sobre el fons de la qüestió. Totes les opcions i opinions en aquest terreny són legítimes i respectables, mentre es defensin de forma pacífica i respectuosa dels drets i les opinions d'altres.

Justícia i Pau, reiterant el que ha expressat en comunicats anteriors, raona en profunditat, amb assessorament tècnic, la seva convicció que es tracta d'una condemna errònia i injusta, que suposa una violació dels principis democràtics i els drets fonamentals dels afectats, d'acord amb el que han dictaminat molt diverses institucions independents i ONG de drets humans. Considera també que aquesta sentència, i també la resta de processos penals en curs pels mateixos fets, compliquen la resolució del conflicte polític existent i perjudiquen greument la convivència, i demana l'exoneració i alliberament de tots els condemnats.

Justícia i Pau fa una crida a l'Estat a abandonar el camí injustificat de la repressió penal d'aquests fets i reclama a tots els actors implicats l'inici d'un procés multilateral de diàleg i negociació que afronti el conflicte subjacent. El diàleg profund, seriós, sincer i pacient és l'únic camí possible. L'objectiu ha de ser arribar a una solució política justa, democràtica i duradora i a un nou consens social i polític que sigui acceptat àmpliament per la ciutadania de Catalunya.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.