Pasar al contenido principal

MERCADEJAR AMB LA SALUT

Si us plau, prou de mercadejar amb la salut de la gent!! Som molts els que ens sentim indignats quan per recolzar una decisió en els parlaments empreu un intercanvi de favors o d’avantatges que no tenen res a veure amb la salut de la gent. “El nostre grup et votarà o no depenent de si ens concedeixes o no aquella llei, aquells diners, el que sigui...”

Però de què esteu parlant? Tan sols hauríeu de considerar si les propostes poden millorar o empitjorar la situació sanitària de la gent. Tota la resta està fora de lloc. Els parlaments no són un mercat.

Es diu interessadament que els diversos grups estan recolzats per uns equips de científics i investigadors/-es. On són els arguments dels equips científics? On són els dubtes? On són els encerts i desencerts? Generalment queden en l’obscuritat. Potser resulta que aquests equips no existeixen, o estan massa enfeinats amb altres interessos. Quan realment hi ha equips científics, donen explicacions, informen per televisió, reben preguntes, es connecten entre ells.

Bé, vaja! Ens hem habituat a escoltar que “jo et daré això si em votes, i si no, doncs no t’ho daré”. Estem habituats que productes importants per a la salut tripliquin el preu de cost perquè els intermediaris, en comptes de cobrar per la seva feina, tripliquen els seus beneficis a costa de la salut de la gent. Això és delicte.

Ara començo a entendre una mica més el que va fer Jesús en el temple de Jerusalem, que, sense matar ni ferir ningú, va tirar les taules de canvi per terra i va explotar dient: “No convertiu la casa del meu Pare en una cova de lladres”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.