Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(Vatican News) Enzo Bianchi, fundador de la Comunitat de Bose, i tres membres de la mateixa comunitat, hauran de marxar i mudar-se a un altre lloc, deixant tots els seus encàrrecs. Així ho estableix un decret signat pel cardenal Secretari d'Estat Pietro Parolin, aprovat específicament pel Papa Francesc, que arriba després d'un "prolongat i acurat discerniment" i després que el passat mes de gener es conclogués la visita apostòlica. Així es llegeix en un comunicat que va aparèixer al lloc web de la Comunitat de Bose.

"Com ho vam anunciar en el seu moment, arran de les greus preocupacions - diu la nota - que han arribat de diferents parts de la Santa Seu, que indicaven una situació tensa i problemàtica en la nostra Comunitat en relació amb l'exercici de l'autoritat del fundador, la gestió de govern i el clima fratern ", el Papa Francesc ha disposat una visita apostòlica. Aquesta visita va ser realitzada pel pare Guillermo León Arbreda Tamayo, Abat president de la Congregació Benedictina Sublacense-Casinense, el pare Amedeo Cencini, consultor de la Congregació per als Religiosos, i la mare Anne-Emmanuelle Devéche, Abadessa de Blauvac.

"Tenint en compte la importància eclesial i ecumènica de la Comunitat de Bose, tant a nivell nacional com internacional, i a fi que aquesta segueixi exercint el paper que se li reconeix, superant greus dificultats i malentesos que podrien debilitar-o fins i tot anul·lar-la, amb la visita apostòlica el Sant Pare es va proposar oferir a la mateixa Comunitat un ajut en forma d'un temps d'escolta per part d'algunes persones de provada confiança i saviesa ". La visita apostòlica va tenir lloc del 6 de desembre de 2019 al 6 de gener de 2020 i, a la fi, "els visitadors van presentar a la Santa Seu el seu informe, elaborat sobre la base de la contribució dels testimonis lliurement donats per cada membre de la Comunitat ".

"Després d'un prolongat i acurat discerniment i pregària - explica la nota - la Santa Seu ha arribat a conclusions en forma d'un decret singular del 13 de maig de 2020, signat pel cardenal Pietro Parolin, Secretari d'Estat de Sa Santedat i aprovat en forma específica pel Papa ". Les decisions van ser comunicades als interessats en els últims dies pel pare Amedeo Cencini, nomenat delegat pontifici amb plens poders ad nutum Sanctae Sedis, qui estava acompanyat pel secretari de la Congregació per als Religiosos, monsenyor José Rodríguez Carballo, i l'arquebisbe de Vercelli, monsenyor Marc Arnolfo.

La comunicació de la decisió, informa la Comunitat de Bose, "va tenir lloc amb el major respecte possible al dret a la confidencialitat dels interessats. No obstant això, a partir de la notificació del decret, el rebuig anunciat de les mesures per part d'alguns dels destinataris ha provocat una situació de major confusió i incomoditat", per això, s'ha considerat necessari precisar que les mesures concerneixen al germà Enzo Bianchi, al germà Goffredo Boselli, al germà Lli Breda i a la germana Antonella Casiraghi, que" s'han de separar de la Comunitat monàstica de Bose i traslladar-se a un altre lloc, renunciant a tots els càrrecs que ocupen actualment".

Amb una carta del secretari d'Estat al Prior i a la Comunitat, a més, "la Santa Seu ha traçat un camí de futur i esperança, indicant les línies principals d'un procés de renovació, que confiem donarà un nou impuls a la nostra vida monàstica i ecumènica . En aquest temps que ens prepara per Pentecosta - conclou el comunicat - invoquem una renovada efusió de l'Esperit sobre cada cor, perquè doblegui del que és rígid, escalfi el que està congelat, llevi el que està desviat i ajudi a tots a fer prevaler no el sentiment personal sinó la seva acció ".

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.