Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

Saber más

(Editorial Baula) L’Editorial Baula està atenta a la realitat que ens envolta i dona resposta a les necessitats de les famílies més vulnerables, a través de la Fundación Edelvives, amb unes beques del 50% de el cost dels llibres de text del Grup Edelvives, a les famílies que accedeixin a la renda mínima que el govern aprovarà en els pròxims dies.

Al llarg d'aquests mesos, el Grup Edelvives, al què pertany l'Editorial Baula, a l'igual que moltes organitzacions civils i privades, ha posat al servei de tota la societat els seus recursos de forma altruista per aconseguir pal·liar els efectes d'aquesta crisi sanitària i social.

Des d'aquesta perspectiva i amb l'objectiu que ningú es quedi enrere i equilibrar la balança dels més desfavorits que aquesta crisi està generant, la Fundació Edelvives llança un ambiciós programa d'ajuda que es resumeix en quatre punts:. La Fundació Edelvives assumirà el 50% de la valor dels llibres de text vinculats a el Grup Edelvives (Edelvives, Baula, Ibaizabal i Tambre). Aquesta beca es concedirà a les famílies que accedeixin a el programa de renda mínima vital que el govern posarà en marxa en els pròxims dies. L'ajuda inclou els llibres de les matèries curriculars, amb la seva llicència digital corresponent, per a les etapes educatives d'Infantil, Primària, ESO i Batxillerat. Aquesta iniciativa entrarà en vigor a l'endemà de la publicació oficial de govern al BOE i durarà fins el 15 de setembre de 2020. L'obtenció de la beca serà fàcil i senzilla. Es realitzarà a través d'un protocol que s'especificarà a la web d'Edelvives a l'endemà de la publicació oficial. Només s'haurà d'acreditar la concessió d'aquest ajut i l'escolarització de l'alumn.

Com explica Javier Cendoya, director general de Grup Edelvives: «Aquest compromís és una barreja de responsabilitat, de voluntat i de sintonia, entre nosaltres, amb la Institució Marista que ens dona suport, i amb tota la societat. Sense compromís deixaria d'existir l'ètica de l'esforç que ha fet Edelvives una empresa perdurable ».

L'aposta per aquesta iniciativa per part de la Fundació Edelvives respon, segons el seu propi director, Juan Pedro Castellano, al fet que «l'educació, la família, el compromís i la protecció de la infància són els eixos que han de sostenir els materials, les propostes i les accions del nostre grup editorial. Si volem una educació integral per als nostres alumnes hem de mostrar-los un món més just i solidari perquè, ja des d'ara, es comprometin amb ell. Per a nosaltres és fonamental proporcionar els mitjans necessaris perquè tothom pugui accedir a la seva formació en igualtat de condicions, donant suport especialment a aquells que ho tenen més complicat ».

Des del començament de la crisi sanitària, Baula i Edelvives ha volgut reconèixer l'enorme esforç que estan fent les institucions educatives, els docents i els alumnes amb les seves famílies per adaptar-se a una situació tan complexa. Entre les múltiples accions gratuïtes realitzades fins a la data, ha posat a disposició d'escoles i famílies la majoria de les seves plataformes digitals amb continguts educatius de totes les etapes, ha realitzat múltiples webinars i conferències de formació i suport, tant a docents com a famílies i també ha cedit molts dels seus continguts perquè siguin emesos a la televisió en nom de recolzar l'educació a casa.

Dins d'aquest mateix compromís, Edelvives, també ha tingut la seva impremta treballant tots els dies de confinament, no només per assegurar que la totalitat dels llibres de text estiguin a temps, sinó també per produir mascaretes diàriament per donar suport al nostre sistema sanitari.

El Grup Edelvives i l'Editorial Baula seguiran mostrant el seu compromís amb l'educació, somiant projectes rupturistes que combinin processos d'aprenentatge amb servei a la comunitat promovent una transformació social.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.