Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

Saber más

(CR) El 6 de maig és una data assenyalada per la comunitat de monges benedictines del monestir de Sant Pere de les Puel·les de Barcelona. És un dia en que celebren la consagració de l’església del monestir. Enguany fa 1.075 anys de la consagració del primer monestir, al barri de sant Pere. Vuit segles més tard van traslladar-se a Sarrià on van patir la destrucció de la guerra. Demà es commemoren els 75 anys de la consagració de l’actual temple, reconstruït de nou.

Una efemèride que celebraran vestint de gala l’església, amb la sobrietat de cada any. Una corona de llorer i una espelma acompanyaran les creus del temple. Una columna de llum en el silenci, “signe de la llum del Crist, present al santuari” diu Esperança Atarés, abadessa del monestir. La comunitat segueix el seu ritme litúrgic, només han canviat les eucaristies per celebracions de la paraula. En una data assenyalada “ens sap greu no poder compartir amb els altres la nostra fe, la nostra esperança, i més en aquest temps pasqual” diu l’abadessa. La comunitat, tot i el confinament, no ha perdut el contacte amb la seva gent. Ara, però, ho fa per la via telefònica.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.