Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(CR) Diumenge de Pasqua, diumenge de Ressurrecció, diumenge de ressaca de les vetlles pasquals de moltes pasques arreu del món. I també, tot i que des de casa, diumenge d'alegria i goig per aquells qui creuen que Jesús avui ha ressuscitat. Finalitzem la Pasqua des de casa avui des de la Pasqua de les Avellanes, la Pasqua Marista, que any rere any convoca molts joves i adults a participar-hi, i que enguany s'ha reconvertit en format audiovisual i tecnològic amb motiu de la pandèmia de la Covid-19.

El marista Manel Martín, de l'Equip de Pastoral de Maristes, fa memòria d'un article del teòleg Ramon Prat de fa uns dies titulat 'Sortirà el sol'. Martín afirma que avui "surt el sol, independentment de l'astre".

I surt el sol perquè avui sentim "que Jesús és a prop nostre, perquè la vida està per sobre de les dificultats i per sobre de la mort". El germà marista reconeix que amb la ressurrecció de Jesús es parla d'un nou ordre per a la humanitat. Un nou ordre en què existeixi "la pau, la justícia, l'amor i la llibertat per a tothom". En definitiva, avui toca "fer pal·lès que Déu està entre nosaltres, en la meva vida, en la teva, arreu".

Martín recorda que a la Pasqua de les Avellanes és tradicional finalitzar la Vetlla Pasqual amb un enviament. "Un enviament al jove perquè allò que es viu a la Pasqua es traslladi a la vida diària". I conclou demanant que quan acabi realment el confinament, recordem expressar a tothom "que hem viscut aquesta Pasqua d'una altra manera però que hem sentit que Crist ha ressuscitat", ja que, recorda, "aquest Jesús és un Jesús per a tothom, no és exclusiu d'uns quants".

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.