Pasar al contenido principal

La idolatria dominant actualment es diu “EL MÀXIM BENEFICI”. Aquest ídol és polifacètic: es manifesta en estat sòlid, líquid i vaporós. És molt expert a no donar la cara directament i intenta —i generalment ho aconsegueix— fer-se adorar per intermediaris ben pagats. Actualment “EL MÀXIM BENEFICI” es mou al més alt nivell i el seu culte s’ha estès de manera global als cinc continents, encara que el seus grans temples se situen en quatre o cinc estats o federacions.

Hi ha dues menes de culte: l’interior i l’exterior. El culte interior radica en la consciència de la gent i en llurs aspiracions de més i més benefici, en diners o poder. El culte exterior se celebra a les borses, als fons d’inversió, als paradisos fiscals... Està extès per tot el món i compta amb milers de servidors i servidores. Fins fa poc eren majoritàriament homes i recentment van augmentant les dones. N’hi ha de més radicals i conservadors i altres de més oberts i progressistes.

Recentment ja s’han editat estudis sobre el seu “modus operandi”, que consisteix a introduir-se en els elements fonamentals de la vida humana, com poden ser els drets i deures de les persones i les col·lectivitats, i anar-se apropiant els seus valors per extreure’n el màxim benefici. Per entendre aquesta estratègia podem fixar-nos en un exemple significatiu.

L’habitatge és fonamental per a la vida personal i familiar; entra en joc l’ídol “MÀXIM BENEFICI” i l’habitatge es va transformant en objecte de gran negoci, explotació, canvi dimensional segons el que es paga, exclusió... tot a favor dels seguidors i deixebles d’aquesta secta idolàtrica.

I, de manera semblant, podríem parlar de la transformació de la salut, de la ciència, de la seguretat, de la defensa i l’armament, de la natura... Avui aquesta idolatria lliura grans combats i pressiona fortament per anar engolint molts sectors de la humanitat i sotmetre’ls per treure’n el MÀXIM BENEFICI. Els drets humans, la vida i la mateixa mare terra estan amenaçades. Som-hi, doncs, i reaccionem.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.