Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

Saber más

Arxius adjunts
Documento

(CR) Les parròquies i temples d’Igualada han reorganitzat l’horari de misses i s’han coordinat per mantenir l’atenció religiosa, prioritzant sobre tot els malalts i els més febles, en una de les zones més afectades per coronavirus.

Els rectors han anunciat que almenys durant 15 dies queden suprimides totes activitats no sagramentals com les sessions de catequesi, cursets pre-matrimonials, cursos o trobades de grups. Alhora, es modifica l’horari de les misses del cap de setmana per complir amb les indicacions de no superar un terç de l’aforament dels temples. Pel mateix motiu, es manté però es canvia de lloc el tradicional Miserere quaresmal al Sant Crist d’Igualada que se celebra els divendres.

Des de l’Església d’Igualada demanem que la feligresia es distribueixi en les misses que se celebraran i que siguin comprensius si per un accés d’afluència s’ha restringir l’accés o si per altres motius cal suspendre alguna celebració. Es recorda als assistents dins l’església estiguin el més espaiades possible entre elles. També recomanen que les persones amb malalties cròniques o amb risc no vagin a l'església i que segueixin la missa per ràdio, internet o la televisió.

Aquestes mesures s’han acordat tenint present les recomanacions de les autoritats municipals i de la Generalitat i en diàleg amb el bisbe de Vic. S'han fet de manera conjunta amb els rectors de les parròquies diocesanes i els religiososes que tenen temples oberts al culte, caputxins i escolapis.

Telèfons oberts a les parròquies

Els capellans d’Igualada emmarquen aquestes mesures en “una crida a l'esperança a tota la feligresia que viu amb preocupació aquests fets i els animem especialment que visquin amb més intensitat, en aquest temps quaresmal, la pregària personal i les pràctiques de pietat per trobar-hi el confort i la fortalesa en aquesta alarma”.

Recorden que els telèfons de les parròquies estan oberts per consultes i per donar suport. També es comprometen a atendre tots els malalts que necessitin assistència espiritual amb les precaucions degudes.

Alhora, en el text que detallen les mesures expressen “la nostra solidaritat i suport a tota la ciutadania, a les persones de la tercera edat i a la gent vulnerable” i ofereixen “unes paraules d'ànims als professionals de la salut, metges i infermeres i la nostra pregària i suport a les autoritats per afrontar amb valentia aquesta situació”

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.