Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(Escola Pia) La Fundació Servei Solidari fomenta la creació de petites empreses a través d’un sistema de microcrèdits. Des de l’any 2016, el projecteMICROCRÈDITS de la Fundació Servei Solidari, dona suport a dones migrades que resideixin a Barcelona o rodalia, en situació de vulnerabilitat social i/o exclusió financera i amb voluntat d’engegar o millorar la seva iniciativa laboral.

A més, el projecte busca oferir assistència creditícia a les petites emprenedores. Combina els crèdits amb la formació, l’assistència tècnica i l’acompanyament. Es requereix la cooperació i el compromís de les unes amb les altres. S’estableix un itinerari que s’ajusta a les capacitats i objectius de cadascuna d’elles.

Es treballen aspectes psicosocials, es fomenta el treball en equip i els llaços entre les participants, així com el vessant més empresarial, en què es du a terme el seguiment dels projectes de negoci. A més, també es treballen aspectes relacionats amb l’administració burocràtica de l’empresa, és a dir, tot el que està relacionat amb la documentació legal, impostos, drets i deures de l’empresària, etc.

Actualment compten amb 3 grups de dones consolidats i 2 pendents de nova creació. Treballen amb 55 dones d’edats molt diverses i grups multiètnics, de països com Colòmbia, Argentina, Equador, Bolívia, Mèxic, Bulgària, Itàlia. Senegal, Mali o Guinea.

Temàtica
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.