Pasar al contenido principal

Sí, és cert que durant molts anys vas estar fugint de la buidor i la tristesa i cercant la pau... però no la trobaves. Vas assistir a moltes escoles de pensament —per cert interessants—, vas llegir i et vas entregar a la serenitat d’una teràpia psico-mental que et va anar força bé. Però no trobaves el que el cor et deia que segurament existia.

Un dia, cansat ja de tanta investigació, d’haver trucat a tantes portes que prometien aquell silenci que és capaç d’abraçar-te i fins integrar-te en el mar de la totalitat... vas dir-te: “Prou! No és possible! Abandono. Altres persones sembla que han arribat a respondre al gran interrogant sobre el sentit de la vida i la plenitud; però jo, no. Ho deixo córrer, i senzillament em conformo a viure, senzillament a viure.”

Vas començar a avançar pel camí d’un cert abandonament espiritual, ni que per fora segurament no es notava. La rutina de les hores, els dies, els mesos, la repetició dels calendaris i de les festes. No et mancava afecte; el que et mancava era un amor que donés sentit al cada dia i a la vida.

Convençut que això ja era impossible per a tu, un dia et va caure a les mans un fragment curt del que els cristians en diuen l’evangeli. El vas llegir i vas experimentar que era nou. Portava llum i quelcom indefinit que et captivava. Un vell amic et va parlar dels quatre “evangelis”. Vas començar a llegir-los i quelcom profund es movia dintre teu.

T’adones que tu sol no pots trobar el sentit profund de la vida, donant voltes i voltes al pensament i a les escoles dialèctiques. En canvi, aquelles lectures evangèliques et mostraven que hi ha un quelcom de regal que se’t dona, una bona nova que reps i no és fruit de la teva raó.

Jesús t’ha trobat, feia temps que et cercava. No és com Plató, ni com Sèneca o Kant; és viu, dins teu. Jesús ha començat a ser el Camí. Molt més que un Mestre, molt més que un Savi, molt més que un Guia. És Amistat, és Projecte, és Subversió, és Amor i Vida.

I avui ho celebres. Has convidat uns quants amics i amigues i heu destapat un bon cava. Era l’aniversari de la trobada amb Jesús. El que viu, el que és en tu, el que il·lumina el cor i marca la pauta en amor.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.