Pasar al contenido principal

La Immaculada

Diumenge 8 de desembre de 2019

Hi ha una pregunta que he fet a Déu repetides vegades, una pregunta que em puja als llavis quan constato els incomptables sofriments que hi ha en aquest món. Senyor - li he dit – per què no feu quelcom per a remeiar tants mals?

El Senyor sempre m’ha contestat el mateix: Amic meu, jo ja he fet quelcom: t’he fet a tu.

La santedat cristiana demana d’acceptar aquesta resposta que ens compromet a treballar per a fer més humà aquest món egoista. Jesús fou el primer a fer-se-la seva. I per això és el Sant de Déu. Però, després d’Ell, qui millor l’acceptà fou Maria de Natzaret i per això ella ha estat exalçada per damunt de tots els homes i dones d’aquest món. Aquest és el millor homenatge a la nostra fe – i també la millor expressió de la nostra fe cristiana. Solidaritzar el nostre cor amb l’esforç que hi ha en el món per engendrar uns nous cels i una nova terra on hi somrigui la pau i el benestar per a tothom.

Aquesta actitud no és que abundi gaire entre els cristians. La gent va a la seva i no vol complicar-se la vida per ningú; diuen que ja en tenen prou amb els seus maldecaps. La insolidaritat està a l’ordre del dia. Fins i tot entre gent de bona voluntat. I a aquests, precisament, cal avisar-los que en la vida no hi ha més alternativa que aquesta: ser solidaris amb els que lluiten a favor del bé o ser còmplices dels qui fan el mal.

Maria de Natzaret, amb el seu sí, estic disposada al que calgui, ens ofereix el model acabat d’una solidaritat que no solament sap obrir les mans en casos extrems, sinó també en el viure de cada dia. Una solidaritat que no solament sap donar coses o diners sinó, també, suport espiritual, compassió i afecte.

Déu va beneir la creació i fou la vida. Déu va besar la humanitat i fou Maria. Maria, en efecte, és el bes de Déu, és l’Everest de la Humanitat, el punt culminant de la realització humana, la dona que millor sabé sé ella mateixa, però donada tota als altres. Felicitem-la i deixem-nos inspirar per ella.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.