Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(CR) Aquests últims dies arran de la sentència del Suprem per la causa de l’u d’octubre s’han fet públiques reaccions de diverses entitats religioses. A banda dels comunicats publicats dilluns de les “Entitats cristianes”, dels bisbes de Catalunya i de la Fundació Escola Cristiana, així com de les abadesses catalanes i de l’Abadia de Montserrat, se sumen nous comunicats que afegim a continuació:

Joventut Obrera Cristiana

Casal Loiola

Convidats a sembrar esperança El Casal Loiola és un centre de pastoral on tenim, com a missió compartida, l’acompanyament, la formació, la celebració i la cura de les persones i comunitats creients, perquè creixin com a persones i com a cristians/es en el seu seguiment a Jesús. Volem ser un centre acollidor, on persones de totes les sensibilitats i parers, també polítics, s’hi puguin trobar a casa. Però també volem tenir, com ha de ser d’acord amb l’espiritualitat ignasiana que ens inspira, una mirada atenta, crítica, i en aquests moments preocupada, al nostre entorn, a la nostra societat. Davant la sentència que es va fer pública dilluns i les reaccions posteriors, lamentem profundament la incapacitat de diàleg, d’empatia entre els dos costats, de trobar vies d’entesa que haguessin evitat tant sofriment, tantes ferides de mal guarir. (seguir llegint...)

Comunitat Vedruna del Manso Escorial de Vic

  • Davant el patiment dels presos polítics injustament condemnats, dels represaliats, els exiliats i les seves famílies, volem expressar la nostra profunda solidaritat amb tots ells.
  • Davant la delicada situació del país, volem manifestar la nostra reivindicació del respecte als drets fonamentals de la ciutadania en l’exercici d’una vertadera democràcia i la pràctica d’una justícia allunyada de pressions polítiques.
  • Davant qualsevol actitud intolerant i tancada, volem recolzar la demanda d’un diàleg polític obert, l’exigència de respecte recíproc i una voluntat constructiva i pacificadora per part de tots.

Associació Cristianisme al segle XXI

L’Associació Cristianisme al Segle XXI expressa el seu rebuig absolut a una sentencia que criminalitza uns fets on s’expressava de forma totalment pacífica i no violenta el desig de les persones de poder exercir els seus drets. Considerem que la condemna d’unes persones, que no van fer altra cosa que complir el mandat democràtic pel qual van resultar escollides, així com dels líders socials que els van secundar, es injusta i reflecteix el fracàs absolut de la política portada a terme pels responsables de la majoria de partits d’àmbit estatal. (seguir llegint...)

Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona

Associació Unesco per al Diàleg Interreligiós

La paraula diàleg és un lloc comú. Tothom en parla, però tots sabem que costa molt practicar-lo. Raimon Panikkar deia sovint que no podem dimitir del sentit profund de les paraules. Pel fet que el terme «amor» sigui maltractat i se’n faci un mal ús, no el deixarem pas caure en l’oblit ni dimitirem de la tradició de saviesa que atresora. El filòsof català de la interculturalitat, que era un enamorat de la innovació lingüística i que la cultivava amb els seus famosos neologismes, reivindicava el sentit i la tradició legítima de les paraules. Des d’AUDIR volem reivindicar el sentit profund del diàleg a tots els nivells i davant de qualsevol situació, també i especialment en situacions de conflicte com la que viu Catalunya. (seguir llegint...)

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Davant la publicació de la sentència contra els representants polítics i activistes socials, la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge, com a escola de ciutadania activa i crítica, no pot restar al marge. Volem mostrar el nostre rotund rebuig a la sentència. Considerem que la judicalització del conflicte polític és un atac als drets fonamentals i democràtics, conquerits amb molt d’esforç en el passat. (seguir llegint...)

Parròquia Santa Maria de Montblanc

GOAC Barcelona - Sant Feliu

Davant la sentència del Tribunal Suprem que condemna a líders polítics i socials fins un total de 99 anys de presó, l’Assemblea Diocesana de la GOAC-Germanor Obrera d'Acció Catòlica de Barcelona i Sant Feliu volem expressar:

El nostre rebuig a unes condemnes que volen penalitzar la mobilització social i política que sempre han estat i seran eines de lluita i avenç per a la ciutadania.

La nostra solidaritat i recolzament cap a les persones i familiars que fruit d'aquesta sentència avui estan patint.

Aquesta sentència no ajuda a la solució del conflicte polític existent, i obre un escenari d'incertesa i tensions que estan generant una ruptura de la convivència.

Denunciar que el nostre sistema democràtic pateix avui un esgotament que impossibilita donar sortides a les diverses propostes polítiques i socials.

Davant del desenvolupament de les mobilitzacions volem denunciar la estratègia planificada i reaccionària de criminalitzar l’àmplia resposta pacífica, ha acabat provocant reaccions violentes.

Reclamem a les institucions que actuïn per garantir el dret i la seguretat de les persones que participen de les diverses protestes.

Des de la GOAC ens refermem en el fet que la solució passa per l'exercici valent de la política, el diàleg, el pacte i el respecte a la diversitat d'opinions i posicionaments polítics.

Des de la nostra missió d'evangelització en el món obrer, i des del nostre ser Església i la nostra presència en diversos moviments i plataformes socials i polítiques, les i els militants de la GOAC es comprometen a continuar implicades i implicats per la millora de la vida de les persones treballadores i la defensa dels drets humans i les llibertats.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.