Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

Saber más

(CR) Més de 200 persones entre salesians, professors, voluntaris, treballadors socials o exalumnes vinculats a la família salesiana han signat un document en el que demanen més comprensió i diàleg sobre la situació política que es viu a Catalunya. El text és una iniciativa personal que justifiquen perquè “ens resulta impossible separar la nostra opció cristiana i salesiana dels nostres posicionaments i compromisos com a ciutadans”. I lamenta que sigui un tema del “que no se’n pugui parlar obertament” i que “s’eviti en les nostres trobades”. “Parlem-ne. Opinem-ne. Escoltem-nos”, demana el text titulat “Units en Don Bosco”.

El document defensa “que els dels llaços, els de les manifestacions, els que van anar a votar el primer d’octubre (votessin sí o votessin no), els que van patir la violència policial també som nosaltres, persones, com vosaltres, tocades per l’esperit de Don Bosco”. Per això, lamenten “posicionaments poc ponderats que ens ofenen” i “la informació esbiaixada que arriba a la resta d’Espanya del que passa aquí”.

Els signants argumenten que la situació que es viu a Catalunya està motivada per la demanda d’independència, en la que cadascú “pot tenir el seu punt de vista”; i per l’empresonament dels que van promoure el referèndum, una situació que “no es pot acceptar”.

Aquest és el text promogut per diverses persones vinculades a les obres salesianes de Catalunya.

Units en Don Bosco

Els sotasignats som membres de la família salesiana a Catalunya als quals ens resulta impossible separar la nostra opció cristiana i salesiana dels nostres posicionaments i compromisos com a ciutadans. Per aquest motiu ens adrecem a vosaltres amb la intenció de compartir algunes reflexions.

Simplificant molt, el que passa a Catalunya es pot resumir en dos temes:

-Per una banda, “la independència”. L’objectiu polític pel qual tanta gent s’està mobilitzant a Catalunya. Podem estar-hi d’acord o no, discutir, matisar, veure-hi pros i contres, etc. Cadascú pot tenir el seu punt de vista.

-Per altra, l’existència de persones privades de llibertat, justament per promoure un referèndum d’autodeterminació, dret dels pobles, que estava en el programa electoral dels partits que van guanyar les eleccions. No es pot acceptar que hi hagi gent a la presó per aquesta raó. És un dret universal i ho van fer per mandat popular.

Ens preocupa la informació esbiaixada que arriba a la resta d’Espanya del que passa aquí. Veiem la informació que us arriba per televisió o premsa escrita, i no reflecteix en absolut la realitat que vivim.

També ens preocupa que no se’n pugui parlar obertament, que s’eviti el tema en les nostres trobades. Des d’aquí hi ha una espècie d’autocensura per a no ofendre sensibilitats que no creiem sana. En canvi, ens arriben posicionaments poc ponderats que ens ofenen.

Us volem fer arribar amb aquest escrit que els dels llaços, els de les manifestacions, els que van anar a votar el primer d’octubre (votessin sí o votessin no), els que van patir la violència policial també som nosaltres, persones, com vosaltres, tocades per l’esperit de Don Bosco, que treballem cada dia pel futur dels joves i que volem un món més just per a tothom, i això inclou la participació democràtica i pacífica. Poseu-nos nom, coneixeu-nos. Parlem-ne. Opinem-ne. Escoltem-nos. Units en Don Bosco

Aquí podeu veure el llistat de persones signants.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.