Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Jordi Llisterri-CR) Després de la polèmica dels abusos a menors de l’antic rector de Constantí, el grup musical Els Pets han fet una nota en el perfil de Facebook oficial en el que reconeixen que estan “una mica aclaparats” i que “no ens imaginàvem que aquest tema portaria tanta cua”.

El text assegura que amb la cançó que va dedicar als abusos que va patir a Constantí el bateria del grup, Joan Reig, “no era tan important qui havia patit els abusos com que a dia d'avui encara estan passant”. Per això, afegeixen que “la pederàstia no és exclusiva dels capellans i que hi ha capellans que fan una feina admirable” i que l’objectiu és "que desaparegui la prescripció dels delictes sexuals, és el primer pas per erradicar aquesta xacra maligna”.

En el cas de l’Església, argumenten que “l'encobriment dels estaments eclesiàstics i la seva hipocresia amagant el problema és el que fan d'aquest problema una xacra difícil de superar”.

Per diverses coincidències, el tema musical que parlava d’uns abusos patits fa dècades pel bateria del grup ha acabat provocant una commoció a Constantí. El tema va impulsar a altres víctimes a posar noms i cognoms al mossèn, i a explicar com un fet conegut per tothom sempre va ser silenciat, amagat i mai denunciat.

Posteriorment, ha transcendit que dos capellans de l’arquebisbat de Tarragona, també havien estat investigats per presumptes abusos. Un era l’actual rector de Constantí, que ha abandonat el càrrec aquest dimarts. I l’altre sacerdot és fill de Constantí.