Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(Direcció General d'Afers Religiosos) Paco Arango (Mèxic, 1967) és el primer cineasta guardonat amb el Premi de Cinema Espiritual de Catalunya. Format als Estats Units, la seva filmografia compta amb els llargmetratges “Maktub” i “Lo que de verdad importa”, i sèries de televisió com ¡Ala...dina! Destina tots els beneficis obtinguts amb les seves pel·lícules a entitats de suport als infants malalts de càncer i les seves famílies.

Enhorabona per haver estat guardonat amb el primer Premi de Cinema Espiritual de Catalunya. Què va sentir en assabentar-se?

Tot reconeixement en el difícil món del cinema és una alegria. En aquest cas encara més, perquè les meves pel·lícules tenen un factor espiritual i d'ajuda als nens.

En la seva vida ha mostrat una gran capacitat polifacètica: cantant, cineasta, filantrop. Com explica aquesta evolució?

Ha estat molt natural i sense planificar-ho. Això m'ha permès avui dia poder expressar-me en el cinema d'una forma eloqüent i amb moltes eines.

Vostè ha dirigit dos llargmetratges. Quin missatge vol transmetre a través del cinema?

Que la vida és un regal, que Déu existeix i que cal ajudar els altres.

La barreja de comèdia, drama i realisme màgic en la pel·lícula Lo que de verdad importa serveix per transmetre esperança a gent de totes les edats i països. Què és el que agrada més a públics tan variats?

Penso que quan una pel·lícula t'embolcalla en la seva màgia t’evadeixes, t’hipnotitza durant molts minuts i et permet tornar a ser nen. Crec que el que les meves pel·lícules aconsegueixen és això, permetre't somiar.

Els fons recaptats es destinen a la Fundació Adalina, que proporciona suport a nens i adolescents malalts de càncer i les seves famílies. Com va sorgir la idea d'ajudar a aquest col·lectiu?

La Fundació Adalina és la meva fundació. Fa molts anys vaig començar un voluntariat amb nens amb càncer i em van robar el cor. Per això vaig crear la fundació que avui dia és un gran enemic del càncer infantil a Espanya. Per això intento unir el cinema a aquesta causa que és necessària en la nostra societat.

Quin és el seu proper projecte?

Una comèdia familiar molt boja que es titula Los Rodríguez y el más allá. Una família disfuncional s'assabenta que l'avi difunt va deixar a les golfes de casa una porta màgica a un altre planeta d'on ell provenia. Ens farem un fart de riure!

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.