Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(Invulnerables) El programa #Invulnerables impulsat per Sor Lucía Caram, amb el suport de la Obra Social la Caixa, reivindica el dret dels nens a ser nens i a ser feliços I fa una aposta per garantir la igualtat d’oportunitats per als nens al nostre entorn. Amb motiu del dia dels drets de la infància i per recordar aquest deute que té la societat amb els nens i nenes i amb les famílies que juguen amb desavantatges, el dissabte 24, un tren e FGC farà el recorregut Manresa – Barcelona simbolitzant el viatge i el somni vers un món d’oportunitats per a tots els infants del nostre País, i del món.

Durant el viatge i a l’arribada, Themoff produccions enregistrarà un videoclip amb la cançó Viu-la de Filipo Landini, amb una coreografia de joves manresans dirigits per Ariadna Guitart.

Persones conegudes i significatives pels seus valors i compromís amb les persones, i especialment amb els nens, pujaran al tren i ajudaran a donar veu, moviment, color i visibilitat al repte de fer que tots els nens puguin ser nens; que puguin gaudir de la vida, ser feliços, tenint oportunitats per créixer i ser això que vulguin ser.

Entre els viatgers del #Trendelainfancia que acompanyaran aquest viatge que vol fer rutes per tot el País, deixant projectes transformadors al seu pas, per tat d’esdevenir un poble Solidari i just, sensible i amic dels nens, estan els actors, periodistes esportistes, etc com: Joan Pera, Quim Masfarrer, Xantal Llavina, Peyu, Ricard Ustrell, Mariola Dinarés, Carme Barceló, Toni Marín, Ruth Jimenez, Anna Bertràn, Justo Molinero, Carles Gilibert, Araceli Segarra, Les germanes Jaqui i Janet Capdevila, Sergi Grimau i Pere Mas. També han volgut donar suport enregistrant vídeos el Padre Angel, el Mag Lari i la seva companyia de magia, el mag Paco González, Ander Mirambel, Victor Küppers, Nuria Picas, Nandu Jubany, Xavier Graset, entre altres.

Tots ells, conviden a la ciutadania a endinsar-se en el món dels mes menuts, a estendre la ma per ajudar-los a créixer, i a obrir el cor per compartir el somni una vida que els mereixi ser viscuda amb plenitud, intensitat, alegria, amb tot els que els permeti ser feliços i tenir un projecte de vida digne i ple.

El viatge del #Trendelainfància comença a la estació de Manresa Alta de FGC de Manresa i acaba el seu recorregut a plaça Espanya a les andanes 3 i 4. La cançó del videoclip Viu-la, convida als nens i als adults a no renunciar als somnis, a descobrir que tenim gent que ens fa costat i a la importància de lluitar junts per superar els entrebancs i les barreres, recordant que el viatge es llarg, però si ens tenen al costat, tots podrem viure la vida millor.

“Que un de cada tres nens, entre nosaltres, visqui en risc d’exclusió social, que sigui molt difícil trencar el cercle de la pobresa hereditària, i la certesa que amb la implicació de tots, des de la promoció de la col·laboració publico-privada, es possible avançar, posem en marxa de forma simbòlica, aquest #Trendelainfancia que ens ajudarà a donar visibilitat el drama de la pobresa infantil, a mobilitzar a la ciutadania i a despertar-nos per ser solidaris, ja que per als nens 'el futur es avui', demà, ja es massa tard", explica Sor Lucía Caram.

#Trendelainfancia

Al acabar l’acció hi haurà una sessió de xarxes socials, de la mà de Mariola Dinarès del Popap de Catalunya Ràdio, en la que s’utilitzaran els #TrenDeLaInfancia #Invulnerables #Caixaproinfancia , amb l’objectiu de aconsseguir ser trending topic en les xarxes socials. En aquesta línia, convidem a tots els ciutadans a unir-se des de les seves xarxes socials utilitzant aquest hastag, incloent frases, idees i fotografies que ajudin a posar sobre la consciència de la nostra societat, del nostre País, l’objectiu de treballar tots pels nens, per la infància. Recordem que el món té futur, perquè el present son els nens, i la nostra societat no es pot veure privada del seu talent.

El programa Invulnerables, neix l’any 2015, quan Sor Lucía, al rebre el Premi català de l’any, va demanar un Pacte contra la pobresa infantil. El president de la Generalitat, Artur Mas, la va convidar a fer una proposta, i amb el suport de la Obra Social la Caixa, i la col·laboració de la Fundació del FCBarcelona i la conselleria de Benestar i família, el programa es va iniciar en 8 municipis de Catalunya, promovent un treball en xarxa, així com la col·laboració público-privada. Avui Invulnerables està en 13 municipis transformant la vida dels nens i de les seves famílies, apostant per la igualtat d’oportunitats, treballant per la formació i la incorporació al mercat laboral dels pares dels nens, i fent una aposta per garantir que “els nens siguin nens”

Temàtica
Territori
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.