Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(Bisbat d'Urgell) La sisena edició del Canòlich Music torna divendres a Sant Julià de Lòria, al Principat d’Andorra, i s’allargarà fins el vespre de dissabte. El Bisbat d'Urgell torna a proposar un festival de música cristiana amb l’objectiud’acompanyar als joves en la recerca de valors i d'actituds a través d'un llenguatge que els és proper: la música i les experiències de solidaritat i reflexió.
Aquest singular esdeveniment és únic a Catalunya i Andorra, i dels pocs que hi ha a Espanya amb aquesta magnitud i vocació.

Després de dues setmanes de preparatius, ja ha quedat instal·lada un envelat amb una superfície de 1.500 m2, on es duran a terme els concerts, les pregàries, i la missa central del dissabte. Es preveu que hi participin al voltant de 1.000 persones en els moments més àlgids procedents, principalment, de Catalunya i Andorra. D’altra banda, una cinquantena de joves voluntaris, en gran part alumnes i mestres de les escoles Mare Janer, Sagrada Família d'Escaldes-Engordany, Sant Ermengol i del col.legi espanyol María Moliner, col·laboraran en aquesta 6ena edició del festival. Ells són una peça clau perquè aquest esdeveniment sigui possible.

Música per a tots els gustos

Hi ha concerts programats durant els dos vespres del festival, els grups seleccionats tenen diversitat d’estils, procedents tant de l'àmbit internacional com catalans i andorrans, i amb clara vocació de divulgació de valors sòlids cristians.

Demà, divendres al vespre, el grup Sal 150 inaugurarà el festival i presentarà el seu nou disc ‘Vale la pena vivir’. Aquest grup, aclamat en darreres edicions del Canòlich Music, es caracteritza per la seva influència pel folk, la música celta i les seves lletresdestaquen pels missatges amb valors i esperança. Posteriorment, tancarà la primera jornada el DJ portuguès, Gui Brazil.

Dissabte, quan es faci fosc, es reprendran les actuacions musicals, començant pel grup local Cor Rock d'Encamp, que interpreta versions corals de música pop, rock i de les llistes d’èxits més actuals. Seguidament, després de l’èxit de la passada edició, repeteixLZ7, el grup cristià de rap i de ball originari de Manchester, que fa sis anys va arribar al lloc número 12 de les llistes d'èxits britàniques. La clausura del festival anirà a càrrec de NIRA, un DJ que ha compartit cartell amb grans noms del panorama internacional icompta amb un ampli ventall d’estils musicals com house, basshouse, Groove, entre d’altres.

Activitats amb valors

El Canòlich Music organitza tallers per treballar valors entre els joves. En aquesta edició, aniran relacionades amb el 70è aniversari de la Declaració Universal de Drets Humans. Les activitats començaran dissabte, 17 de novembre al matí, amb la sessió ‘DretsHumans: són per a tu, són per als altres’. I, a la tarda, hi haurà dues sessions d’experiències i tallers a l'entorn dels drets humans. Un dels punts culminants de la trobada, és una missa multitudinària, jove i familiar, que aplegarà més d’un miler de persones dediverses generacions dissabte a les 19:30h. L’eucaristia comptarà amb música en directe animada per David Pradas i el seu projecte visual i musical "David Pradas Project".

El Canòlich Music, un festival amb 6 anys de vid

El Festival Canòlich Músic va néixer fa sis anys de la iniciativa d'un grup de joves monitors vinculats a la Delegació d'Ensenyament i de Joventut del Bisbat d'Urgell, i va trobar en la parròquia de Sant Julià de Lòria un espai on desenvolupar-se, amb el suport del Comú (ajuntament) de Sant Julià, del govern d'Andorra i de diverses empreses.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.