Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(CR) La dominica Lucía Caram va ser l’escollida per agraïr en nom de tots els premiats la distinció de la Creu de Sant Jordi que es va lliurar aquest dilluns al Palau de la Música. Després de la intervenció de Roger Español, ferit l’1 d’Octubre, Caram va citar unes paraules de l’Evangeli per reclamar l’alliberament dels líders polítics empresonats: “Que s’obrin les presons injustes. Que s’alliberin els que estan sent oprimits. Que els qui no veuen obrin els ulls i vegin la veritat. Que els pobres rebin la bona notícia”. Per Caram, són unes paraules que “avui són un clam i una inspiració”.

En la intervenció va remarcar les denúncies del papa Francesc contra “la globalització de la indiferència”. I va recordar el seu procés d’integració a Catalunya, “amb el català com a llengua comuna”, i “amb la llengua comuna de la col·laboració publico-privada: la col·laboració de tots”. En el moment actual, va demanar “respondre a la prepotència amb diàleg” i “a tant de mal amb perdó”. I va fer una crida a “ser artesans de la pau” i a “treballar per la reconciliació que condueix a la justícia i a la pau”.

En l’acte, presidit pel president Quim Torra, també van recollir la distinció altres persones vinculades al món eclesial com el cirurgià Joan Viñas de Lleida o el folklorista Joan Soler i Amigó i la il·lustradora Maria Rius i Camps. En el vídeo podeu veure el discurs sencer de Sor Lucía Caram.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.