Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(CR) La dominica Lucía Caram i el president de l’Acadèmia Mariana de Lleida, Joan Viñas, ha estat distingits aquest any amb la Creu de Sant Jordi. Són dos dels noms de persones amb un marcat compromís eclesial dins de la llista de personalitats distingides que el Govern de la Generalitat ha fet públic aquest dimarts. Lucía Caram ben coneguda pel seu activisme social des del convent de Santa Clara de Manresa, i Joan Viñas, reconegut cirurgià molt implicat en la vida diocesana de Lleida, en la pastoral de la Salut, i un dels participants en les sessions del Concili Provincial Tarraconense.

L’acord del Govern distingeix a Lucía Caram “pel seu compromís amb les persones més desfavorides com a promotora de la Plataforma Ciutadana de Solidaritat, creada al Convent de Santa Clara de Manresa, i la seva vinculació a la Fundació Privada Rosa Oriol. Des d’aquestes entitats ha contribuït valuosament a donar respostes a la manca de recursos bàsics que fa que moltes persones se sentin excloses d’un sistema econòmic que els impedeix viure amb dignitat”.

En el cas de Joan Viñas Salas la distinció remarca “la seva reconeguda trajectòria professional en l’àmbit de la salut i la contribució al sistema d’educació superior i a la recerca. Ha estat rector de la Universitat de Lleida i president de l’Institut Català de la Salut i de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya. El seu compromís sostingut en la gestió del sistema públic català de salut de Catalunya li ha valgut el reconeixement del sector”.

Entre les personalitats premiades també hi ha el folklorista Joan Soler i Amigó. Reconegut per la seva tasca d'estudi i difusió de la cultura popular i les seves publicacions sobre tradicions, festes, i mitologia catalana, va traduir i adaptar nombroses cançons pel cantoral de Missa Dominical després del Concili Vaticà II, sobretot basades en espirituals negres. Alhora, també hi ha la il·lustradora Maria Rius i Camps, que entre altres ha il·lustrat una Bíblia infantil de l'Editorial Claret i, més recentment, el llibre sobre les diverses tradicions religioses Déu té més d'un nom de la mateixa editorial.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.