Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

Saber más

Arxius adjunts

(Càritas Lleida, Solsona i Urgell) Les Càritas a Lleida, Solsona i Urgell detecten que les desigualtats s'estan enquistat en la societat i els deutes ofeguen les economies familiars. Una alerta que es desprèn de les dades anuals que han presentat aquest dimecres coincidint amb la festivitat de Corpus.

Càritas ha atès durant l'any 2017, als bisbats de Lleida, Solsona i Urgell, 9.627 persones directament, i s'han beneficiat del seu suport 26.303 persones. S'ha fet a través de 71 punts d'atenció, una xarxa de centres i parròquies en les que s'ha donat suport a les persones en programes d'acollida, de cobertura de necessitats bàsiques, de suport a la família i la infància i d'inserció socio-laboral, suport a gent gran, en assessoria jurídica a immigrants, i en salut (drogodependències). També ho fem a través de 3 empreses inserció (Troballes a Lleida), (Cartaes a Tàrrega), (Nougrapats a La Seu d'Urgell); i tres fundacions en l'àmbit laboral a Solsona i a Cervera, per les quals han passat 53 persones, s'ha donat 161 beques, s'ha format en l'àmbit laboral 185 persones i s'ha donat acolliment i orientació laboral a 1.521 persones més. S'han invertit en aquesta tasca d'inserció socio-laboral un total de 2.508.150 euros entre les tres diòcesis. Lleida ha invertit 1.008.283 euros, Solsona 1.097.431 euros i Urgell 402.436 euros. La nostra xarxa humana està formada per 1.354 voluntaris i 56 persones contractades.

Atenem llars amb ingressos molt reduïts, persones extremadament pobres i en situació d'exclusió econòmica i social. Els deutes s'han acumulat en les famílies, i encara que treballin els que les sustenten, aquest treball és insuficient i no els permet sortir de la precarietat. Els deutes són majoritàriament, amb la hisenda pública, amb la Seguretat Social i amb el retorn de préstecs. El suport que fa Càritas a les famílies a través dels programes d'acollida i de cobertura de necessitats bàsiques és el que ens defineix com a entitat. Perquè? Perquè el nostre servei és possible des de l'exercici del compromís social de les comunitats parroquials. Això dona sentit a la nostra acció. Quan enfortim el nucli familiar i donem estabilitat als infants i als pares tenen ingressos, millorem la cohesió social i ajudem a la vertebració de la societat. Per això hem destinat 446.368 euros en ajuts econòmics directes a les persones i les seves famílies. Del total de recursos invertits, 5.005.763 euros; 2.497.613 euros han estat destinats a l'acció social de Càritas (765.961 euros a Lleida; 1.008.719 euros a Solsona; 722.933 a Urgell). Agraïm el suport que rebem dels mitjans de comunicació, i ara més que mai, seguim necessitant el vostre compromís, perquè només així podrem millorar el món que ens toca viure i plantar cara als obstacles que en el segle XXI desdibuixen l'estat del benestar.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.