Pasar al contenido principal
Por Fundació Escola Cristiana de Catalunya .
En

Força vegades en aquest mateix editorial us hem recordat com és d’important la unitat del nostre col·lectiu i com cal treballar pel sentiment de pertinença i la consciència que formem part de quelcom més que una sola escola. Només així podem fer front als moments difícils i complexos com els que vivim, en què no sabem quan es podrà fer efectiu el nou Govern i, per tant, quan començarà a actuar el nou conseller d’Ensenyament. Sigui com sigui, cal que no defallim i seguim treballant pel nostre alumnat i per dur a terme la nostra tasca, que en molts casos ja és més que centenària. És per tot plegat que cal referir-se a l’acte organitzat el passat 16 de maig per les escoles concertades de Girona i Salt, les quals es van aplegar a Maristes de Girona per compartir els seus projectes educatius.

A l’acte varen participar les escoles Bell-Lloc, Dr. Masmitjà, FEDAC Pont Major, FEDAC Salt, FEDAC Sant Narcís, La Salle Girona, Les Alzines, Maristes, Escola Pia de Salt, Pompeu Fabra, Sagrada Família, Vedruna i Vilagran. Les 13 escoles participants estan distribuïdes per tots els barris de les dues ciutats.

Aquest conjunt de centres atén un total de 8.170 nois i noies des de la llar d’infants fins al Batxillerat i Cicles Formatius, és a dir, el 35% dels alumnes de Girona i Salt. D’aquests alumnes, 7.236 estan escolaritzats en les etapes obligatòries d’Infantil, Primària i ESO. 1.307 són alumnes amb necessitats específiques de suport educatiu. A les 13 escoles hi treballen, directament, un total de 806 persones. Aquestes dades són una clara mostra de la importància de la nostra activitat i el servei que oferim a tants nois i nois i les seves famílies.

Als diferents claustres assistents els varen acompanyar l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; i el Bisbe de Girona, Francesc Pardo; la regidora de Salt, Isabel Alberch; el secretari general de la FECC, Enric Puig; el president de la Confederació de centres de Catalunya, Carles Camí; l’inspector en cap dels serveis territorials del Departament d’Ensenyament a Girona, Josep Xirgu, .

La trobada, a més, va comptar amb la ponència de Gregorio Luri "De l’Efecte Mateu a l’Efecte Flym". Amb aquestes línies no volem difondre simplement una trobada, sinó sobretot encoratjar-vos a seguir treballant units en defensa de les nostres escoles, la nostra tasca i amb sentiment de pertinença.

Temàtica

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.