Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

Saber más

Arxius adjunts
Documento

(Laura Mor –CR) Volen assegurar la continuïtat del Miracle, crear una xarxa al voltant de la Casa d'Espiritualitat i d'apoderar els laics. El proper diumenge 27 de maig a la tarda es presenta en públic la nova Associació d'Amics de la Casa del Miracle a la sala Gran de l’Ajuntament de Riner.

“No una moda, és la manera que volem que sigui l'Església”, explica el monjo benedictí Ramon Ribera, responsable de la Casa d'Espiritualitat d'aquest monestir a 14 quilòmetres de Solsona. Formalitzen així una dinàmica que ja s'està produint. Fa temps que la Casa acull activitats dinamitzades per seglars, que comparteixen un mateix estil. “Amb la manera de fer de Montserrat”, puntualitza Ribera.

“La intenció és que siguin autònoms”

Tot just estan començant. Han creat un formulari per a inscriure's a l'Associació i fan crida al compromís dels laics. Busquen “persones que vulguin donar el seu temps per mantenir la Casa d'Espiritualitat amb el mateix criteri que ha tingut fins ara”. Poden haver-hi diferents graus d'implicació, des del suport econòmic, fins a estar al cas del dia a dia o coordinar activitats puntuals. “La intenció és que ben aviat siguin autònoms, que no depenguin de nosaltres”, explica el monjo de Montserrat.

El grup promotor d'aquesta iniciativa el configuren Ramon Ribera-Mariné, Xavier Poch, Assumpció Ros, Teresa Barzano, Àngels Canals, Josep Rosell, Mercè Solé i Montse Villaró. “Són persones que formen una unitat amb nosaltres”.

Una colla d'amics i amigues

La Casa d'Espiritualitat acull unes mil vuit-centes persones l'any, fet que implica una ocupació d'unes tres mil habitacions. Des d'aquest espai de recés els darrers han proposat activitats de tota mena. Entre d'altres: la natura, la música, el silenci, la literatura, la pregària del cor, el desert, els fogons, el temps per a Déu, la Bíblia, la psicologia, l’ikebana, la fotografia i les caminades.

La trobada en el marc d'aquestes activitats ha generat una bona colla d'amics i amigues, que comparteixen la fe. En l'escrit que presenta la nova associació, expliquen com les activitats els han aplegat “des del respecte a allò que de més profund hi ha en cadascú, per ajudar-nos a prendre consciència d’allò que som i d'allò que volem ser”.

La presentació del diumenge 27 de maig es farà en el marc de l'Aplec Natura & Espiritualitat. A dos quarts de deu del matí celebraran una eucaristia a l'església de Sant Jaume de Riner. D'allí aniran a peu fins al Miracle per dinar plegats al claustre del monestir.

A les quatre de la tarda hi haurà parlaments de Ramon Ribera-Mariné, president de l’Associació d’Amics de la Casa del Miracle, Assumpció Ros, secretària de l’Associació d’Amics de la Casa del Miracle, Xavier Poch, superior de la comunitat de monjos de Montserrat al Miracle, Manel Gasch, en representació del Monestir de Montserrat i també un representant de l’Ajuntament de Riner, pendent de confirmar. En acabar hi haurà un tast de cant medieval amb Laura de Castellet.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.