Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(Laura Mor –CR/Sant Joan de Vilatorrada) “Donar la mà i no perdre mai l'esperança”. És el missatge de Pasqua que dona la comissió de presons de Justícia i Pau als lectors de Catalunya Religió. L'entitat celebra 50 anys de defensa dels drets humans i la tasca d'acompanyament a les persones privades de llibertat és un dels seus pilars fonamentals.

Parlen de segones, terceres i quartes oportunitats. Estan convençuts que “tota persona té accés a una nova vida”. Ho explica Xavier Badia i Cardús, com a creient, des del Centre Penitenciari de Lledoners. Té 64 anys, viu a Igualada i és el coordinador dels voluntaris de presons de Justícia i Pau.

Badia va treballar de mestre a la presó de Lledoners, fins que es va jubilar. Llavors, hi va continuar de forma desinteressada, com a voluntari. També acompanya presos a Brians II, a Sant Esteve Sesrovires. “El nostre objectiu és fer costat a persones que estan en situació de gran fragilitat”, explica.

La comissió ha funcionat ininterrompudament des que es va crear, l'any 1987. Avui són una seixantena els voluntaris que participen d'alguna activitat d'acompanyament als interns dels centres penitenciaris de Brians I, Brians II, Wad-Ras, Quatre Camins, Lledoners, de Joves i el Centre Hospital Penitenciari de Terrassa.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.