Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(Salesians/CR) El papa Francesc ha nomenat aquest divendres el salesià Cristóbal López Romero com a nou arquebisbe de la diòcesi de Rabat. López era des del 2014 el provincial de la Inspectoria Maria Auxiliadora que inclou les comunitats salesianes de Catalunya.

El nou arquebisbe de Rabat va néixer a la província d'Almeria però de petit la família es va traslladar a Badalona on va estudiar amb els salesians. Allà va manifestar el seu desig de ser salesià i després de la primera professió religiosa el 1968 a València, va fer la professió perpètua el 1974 a Barcelona, on també va ser ordenat sacerdot el 1979. Tot i que bona part de la seva trajectòria ha estat a Llatinoamèrica i al Marroc, també ha estat diversos anys dedicats a les obres salesianes de Catalunya. A més de la formació a Catalunya, durant 11 anys va treballar al barri de la Verneda de Barcelona.

El nou arquebisbe de Rabat coneix Marroc, on va estar treballant-hi 8 anys. De 2003 a 2010 va ser director de la comunitat salesiana, de l'escola i centre de formació professional Don Bosco de Kenitra (Diòcesi de Rabat). En aquest temps, va ser també membre del Consell Presbiteral i del Consell Diocesà per a l'Educació Catòlica. Cristòbal López substitueix a Vincent Landel SCI, arquebisbe de la diòcesi marroquina des de 2001, i que havia presentat la seva renúncia al complir 75 anys.

López ha compartit al seu facebook el nomenament i ha demanat que ningú caigués en la temptacíó de felicitar-lo: "tranformeu-la en oració per aquest pobre pecador que ara es veu cridat a un nou servei dins de l'Església".

Animador, missioner i comunicador

Cristóbal López és un salesià amb experiència en l'animació i govern. Ha estat nomenat provincial en tres ocasions. Els que el coneixen destaquen d'ell el seu profund sentit religiós i d'Església, la seva capacitat de treball en equip i de diàleg, i la seva sensibilitat cap als més necessitats. En les seves trobades amb els joves els ha insistit que "val la pena viure la vida amb Jesús; viure l'Evangeli és font d'alegria, és fàcil fer-ho i dóna una profunda i definitiva felicitat ... i en això consisteix ser sant".

El pare Cristóbal López Romero, de 65 anys, va néixer el 19 de maig de 1952 a Vélez Rubio (Almeria). Salesià des de 1968, després dels estudis de Teologia, va ser ordenat sacerdot el 19 de maig de 1979 a Barcelona. Diplomat en Magisteri, llicenciat en Estudis Eclesiàstics, és també Llicenciat en Ciències de la Informació.

Als 32 anys, el 1984, demana anar a missions i va ser destinat a Paraguai, on va passar 18 anys. Va ser Provincial de Paraguai de 1994 al 2000. Durant la seva estada en aquest país va ser nomenat President de la Conferència de Religiosos i va fundar l'Associació de Comunicadors Catòlics de Paraguai. També, va ser membre del consell assessor del Ministeri d'Educació.

Després del seu treball a Kenitra, Marroc, del 2003 al 2011, va ser nomenat Provincial salesià de Bolívia el 31 de gener de 2011 i va ocupar aquest càrrec fins a 2014. El 21 d'abril d'aquest any va ser nomenat Provincial de la Inspectoria salesiana Maria Auxiliadora, amb seu a Sevilla, una de les dues províncies salesianes d'Espanya, que agrupa les cases i obres salesianes d'Andalusia, Aragó, Balears, Canàries, Catalunya, Extremadura, Múrcia i Comunitat Valenciana.

Segons les Constitucions salesianes, ara s'iniciarà el mecanisme per al nomenament del nou provincial per a la Inspectoria de Maria Auxiliadora amb seu a Sevilla, segons la modalitat i temps que estableixi el Rector Major de la Congregació.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.