Pasar al contenido principal
Catalunya Religió Dom, 05/11/2017 - 13:04
Galeria d'imatges

(Abadia de Montserrat) Aquesta dissabte a tarda ha tingut lloc a la Basílica de Santa Maria l’ordenació de tres nous preveres i dos nous diaques, tots ells membres de la comunitat benedictina de Montserrat. Els candidats eren Carles Xavier Noriega, Efrem de Montellà i Bernat Juliol, per a preveres, i Anton Gordillo i Gabriel Soler, per a diaques. Tots ells han estat presentats pel P. Abat Josep M. Soler, que és qui els ha escollit per a aquest ministeri d’acord amb el seu Consell, al bisbe Manel Nin, exarca apostòlic per als catòlics de tradició bizantina a Grècia i monjo de Montserrat, que ha presidit la celebració litúrgica i els ha ordenat.

L’administració del sagrament, que ha tingut lloc dins la celebració de la missa, ha trobat el seu punt culminant en la imposició de les mans i la pregària d’ordenació; prèviament, hi ha hagut la presentació i l’elecció dels candidats i el seu interrogatori per part del bisbe Manel Nin. Posteriorment, els nous diaques i els nous preveres han rebut els signes propis del seu ministeri: la dalmàtica i l’evangeliari per als diaques; i la casulla, el calze i la patena, per als sacerdots, a qui també se’ls ha ungit les mans amb el crisma.

L’homilia de Mons. Manel Nin es pot descarregar clicant a http://abadiamontserrat.net/Dossier/Noticies/homilia.doc.

Cal recordar que la darrera cerimònia d’ordenació presbiteral i diaconal a Montserrat es va celebrar el 5 d’octubre de 2013. En aquella ocasió, van rebre l’ordenació sacerdotal els monjos Anselm Parés i Sergi d’Assís Gelpí i la diaconal Efrem de Montellà i Bernat Juliol.

Els nous preveres i diaques

Carles Xavier Noriega i Merino va néixer a Barcelona l’any 1964. És enginyer de telecomunicacions i llicenciat en Teologia especialitat en monàstica. La professió solemne la va fer el 8 de desembre de 2007 i la seva ordenació de diaca va tenir lloc el 23 de juny de 2011. És el director de la revista Studia Monastica i del programa de Montserrat Ràdio L’arpa de David i responsable del diàleg interreligiós de la comunitat.

Efrem de Montellà i Llauradó va néixer a Barcelona l’any 1970. És professor superior de solfeig. La professió solemne la va fer el 31 de gener de 2010. L’ordenació diaconal la va rebre el 5 d’octubre de 2013. Actualment és el prefecte de l’Escolania.

Bernat Juliol i Galí va néixer a Girona l’any 1978. És llicenciat en Dret i en Teologia Dogmàtica. Va fer la professió solemne el 12 de juny de 2011 i va rebre l’ordenació diaconal el 5 d’octubre de 2013. És el sotsprefecte de l’Escolania i el portaveu del Monestir.

Gabriel Soler i Villegas va néixer a Berga l’any 1980. És llicenciat en Ciències Polítiques i en Història Eclesiàstica. Va fer la professió solemne el 31 de gener de 2010. Actualment està realitzant el doctorat a Roma.

Anton Gordillo i Aubert va néixer a Barcelona l’any 1965. És doctor en Enginyeria Industrial. Va professar solemnement el 8 de setembre de 2013. És el secretari abacial i el responsable d’emissions de Montserrat RTV.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imagen
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.