Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

Saber más

(Arquebisbat de Tarragona) Aquest diumenge al matí s’ha celebrat una missa solemne a la Catedral de Tarragona presidida pel l'arquebisbe Jaume Pujol, i durant tot el cap de setmana a totes les parròquies de l’arxidiòcesi, s’ha fet memòria de les víctimes mortals així com també dels ferits i de les famílies implicades en els atemptats.

Centenars de persones han assistit a aquesta celebració entre les quals hi havia l’alcalde de Tarragona, Josep-Fèlix Ballesteros; la primera tinent d’alcalde i regidora de Turisme de l’Ajuntament de Cambrils, Mercè Dalmau; la regidora de Protecció Ciutadana i Mobilitat de l’Ajuntament de Cambrils, Yolanda Quílez; i la directora del Patronat Municipal de Turisme de Cambrils, Amelia Rico, entre d’altres autoritats.

En la seva homilia, el prelat ha expressat l’immens dolor que ha recorregut els pobles de l’arxidiòcesi i d’arreu per la barbàrie d’aquests atemptats, que s’afegeixen «a tants d’altres que ensangonen el nostre món, a tot Europa i també amb gran fúria i devastació des de l’Orient Mitjà al centre de l’Àfrica». «El mal no s’atura davant les fronteres i malgrat l’immens que han fet cal també demanar que els terroristes es converteixin», ha dit. A més de Barcelona i Cambrils, l’arquebisbe també ha fet referència a Alcanar (El Montsià) on hi ha hagut diversos agents ferits, un d’ells en estat greu.

Jaume Pujol ha fet referència a la reacció de tantes persones que van sortir al carrer aquest divendres expressant el crit unànime de «No tenim por». «Certament, no podem quedar paralitzats ni per la por ni per l’aflicció. L’Evangeli de Jesús ens convida a combatre el mal amb la força del bé, que mai no ens hem de cansar de practicar, i a defensar els valors de la civilització cristiana», ha afegit.

Finalment, l’arquebisbe de Tarragona ha agraït el treball abnegat dels membres dels cossos de seguretat, de les autoritats, del personal sanitari i tants voluntaris que s’han abocat en l’ajut als afectats com també les nombroses mostres de solidaritat que ha rebut al llarg d’aquests dies.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.