Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(Claret) El dimecres 5 de juliol s'estrena el documental "Xifré, de professió missioner". El documental és un perfil biogràfic sobre el tercer superior general dels Claretians, Josep Xifré (Vic, 1807-Cervera, 1899), en motiu del bicentenari del seu naixement. Xifré és el gran arquitecte dels claretians i qui va fer créixer la Congregació per Europa, Àfrica i Amèrica.

El Pare Claret va sembrar la llavor, i Xifré la va fer créixer. Va assumir una congregació amb dotze missioners i una casa, i quan va morir la va deixar amb 1.700 missioners i 61 cases a tres continents.

La duresa de les missions, les prohibicions polítiques, un mandat llarg i una personalitat forta i no exempta de polèmica són alguns dels trets definitoris que fan del pare Xifré una personalitat transcendental de l’Església del segle XIX.

En el documental hi intervenen claretians d’arreu del món, entre ells el superior general Mathew Vattamattam.

L'estrena i la primera projecció pública es farà aquest dimecres 5 de juliol. En la presentació, abans de la projecció del documental, hi intervindran Ricard Costa-Jussà, provincial dels Missioners Claretians de Catalunya; Carlos Sánchez, director del Centre d'Espiritualitat Claretiana de Vic i Jordi Roigé, director del documental.

L'Any Xifré es va inaugurar a Vic coincidint amb el bicentenari del naixement del pare Josep Xifré (19 de febrer de 2017) i es clourà el proper novembre recordant la data de la seva mort (3 de novembre 1899).

Temàtica
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.