Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(Arquebisbat de Barcelona) El gòspel és un estil musical religiós que agrada molt a la ciutat de Barcelona. Un total de 12 parròquies de la diòcesi ofereixen setmanalment formacions corals d’aquest estil on expressen, d’una manera molt diferent de la clàssica, l’Evangeli (en anglès, gospel que prové de godspell “paraula de Déu”). D’aquestes 12 parròquies gòspel ha nascut un agermanament on es reuneixen tots els seus membres en un sol cor: Little Light Gospel Choir.

Aquest cap de setmana, els membres de Little Light han tingut l’oportunitat d’aprendre i millorar les tècniques des d’un altre punt de vista; han participat durant tres dies a un stage, a Sant Ignasi de Loiola, amb dos experts internacionals: el camerunès Didier Likeng, establert a Bèlgica, i el camerunès Emmanuel Djob, establert a França.

Mn. Xavier Moretó, rector de la parròquia de Sant Ignasi de Loiola, explica que l’stage és una oportunitat per als membres de Little Light (i tothom que vulgui participar-hi) per a “millorar molt el cant de gòspel” i anunciar, d’una altra manera més oberta “la bona notícia”.

Un cor musical obert a tothom

Tot i que l’origen del gòspel és cristià, els grups parroquials que formen part de Little Light Gospel Choir obren les seves portes a tothom i, actualment, compten amb membres d’altres confessions. La Sara Larbi és una algerina amb una veu extraordinària que ja fa cinc anys que forma part del cor. Enguany, l’stage ha coincidit amb l’època del ramadà però, tot i així, la Sara no ha volgut perdre’s aquesta oportunitat i ha participat cantant com a solista, tot i saber que ha d’esperar-se algunes hores en poder tornar a beure i menjar. Un altre exemple és la budista i ciutadana russa Anastasia Erdneeva. Fa pocs mesos que va entrar al cor de gòspel i reconeix que “un cop ets dins es torna una addicció”.

Participació del col·lectiu okupa

La majoria dels participants del stage van ser els membres de les corals parroquials, però també va ser-hi present el col·lectiu okupa del centre cultural La Experimental, ubicat al Tibidabo. “Ens ajuda bastant, ens ha unit i ens ha ensenyat que és treball en equip”, explicava Gaziel, un dels seus membres, el passat dissabte.

Temàtica
Tags

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.