Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(Jesuïtes) Aquesta setmana finalitza a Manresa la setena edició de l'Ignatian Immersion Course, el curs internacional d'immersió ignasiana, que convoca el Centre Internacional d'Espiritualitat Cova Sant Ignasi de Manresa. Durant sis setmanes, 35 persones de 18 països diferents, han aprofundit en l'espiritualitat ignasiana, en el marc de llocs bens significatius, on sant Ignasi va viure una profunda experiència espiritual.

El coordinadors d'aquesta activitat, els jesuïtes Josep Sugrañes i Joaqui Salord, destaquen precisament la diversitat del grup de participants, format per 14 dones i 21 homes, procedents dels 5 continents, amb 14 llengües maternes diferents. Tot i que pràcticament la meitat dels participants són jesuïtes, la resta del grup ha estat formada per religioses i laics i laiques. "Hi ha hagut moltes cultures diferents compartint aquesta experiència, però el que tenen en comú tots els participantes és que formen part de la família ignasiana", expliquen.

Experiència personal i comunitària

La motivació que els ha portat fins a Manresa és la de fer aquesta immersió en l'experiència ignasiana, i fer-ho de forma comunitària. Aquest és un dels objectius dels responsables dels grup: "Construir en sis setmanes una comunitat de tal manera que la immersió és, al mateix temps, individual i en grup".

L'experiència combina les classes amb l'estudi personal i el diàleg integrador de les diferents experiències viscudes pels participants. Aquest és un dels aspectes que valoren més positivament els participants: "hi ha un equilibri de les aportacions rebudes i la reflexió personal", diu un d'ells, "l'aprenentatge global és un aprenentatge a través d'activitats pràctiques. Totes les visites que hem fet m'han donat una experiència de primera mà que governarà la meva vida espiritual després. He adquirit un coneixement experimental".

La valoració en acabar el curs és molt positiva. "És una de les millors experiències de la meva vida", conclou un participant.

Aquesta iniciativa està impulsada conjuntament pel Centre d'Espiritualitat Cova Sant Ignasi de Manresa, el Grup d'Espiritualitat Ignasiana (GEI) i l'Escola Ignasiana d'Espiritualitat (EIDES) del centre Cristianisme i Justícia. Cada any s'ofereixen dues edicions del curs, una en llengua castellana i una en anglès. El curs d'immersió ignasiana ha tingut, des de la seva primera convocatòria, una gran acollida.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.