Pasar al contenido principal
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Maristes) El col·legi Maristes Sants-Les Corts està d'aniversari. Durant aquests dies hi ha programats diversos esdeveniments per commemorar els 50 anys de la presència marista al barri de les Corts de Barcelona, coincidint, a més, amb el bicentenari de la fundació de l'Institut marista. El divendres 9 de juny va tenir lloc una celebració eucarística a l'església del Remei, a la plaça de la Concòrdia, presidida per Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona i molt aviat cardenal. Hi van assistir pares i mares d’alumnes, professores i professors, germans maristes, alumnes, antics alumnes, gent simpatitzant i vinculada a l’esperit marista.

Joan Josep Omella va centrar la seva intervenció a l’homilia en tres mirades: una mirada al passat des de l’agraïment. Va remarcar la importància de donar gràcies: “Es de bien nacidos el ser agradecidos”. Un passat que ens porta ara fa 200 anys a la persona de Marcel·lí Champagnat que, a l’edat de 27 anys, sensible a les mancances de la seva època, es lliura a favor dels infants pobres i dels joves. Una mirada al present, tot intentant que la figura del Crist arribi al cor dels nens i dels joves. Atents a proporcionar un ensenyament de qualitat, però sense caure en la dicotomia fe-cultura. Champagnat avança amb la seva proposta la connexió amb el núm. 22 del document conciliar Gaudium et Spes: la persona de Crist i el seu missatge. Una capacitat evangelitzadora amb força i joia. Les dificultats, les persecucions... tot serveix per a la nostra conversió. La mirada al futur: obrir-se a l’esperança. A voltes les foscors del futur menen a la gent a tirar la tovallola. Però la pregunta fonamental és: “Creiem o no creiem en Jesucrist?”

Entre els concelebrants, cal remarcar la presència de Màxim Muñoz, claretià, president de la Unió de Religiosos de Catalunya, Enric Puig, jesuïta, secretari general de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, i Pere Montagut, rector de la parròquia. La direcció general d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya tampoc no va voler faltar a la cita. El proper 17 de juny, tindrà lloc l’acte central de la celebració del 50 aniversari en un matí ple d’al·licients i d’activitats al col·legi marista del carrer Vallespir.

50 anys a Rubí amb una festa amb alumnes i exalumnes

L’escola Maristes Rubí està d’aniversari. El dijous 8 de juny va oficialitzar-ho amb una festa al nou pavelló de l’escola. Amb la presència de les autoritats locals i els responsables d’educació de la Generalitat, la cerimònia va tenir com a protagonistes alumnes de diferents promocions.

L’acte, durant el qual es va crear un pastís de 50 aniversari amb el mateix nombre d’espelmes-missatge, el van presentar els exalumnes Aitor López –estudiant de medicina i millor nota de les PAU 2011– i Rubén Cabús, periodista a Rubi.tv i ambientòleg. Durant la celebració, els assistents van poder escoltar els records de la primera promoció, conèixer la història del centre de la mà del també exprofessor Eduard Puigventós, o veure els cinc darrers directors de l’escola, Valentí Alarcón, el germà Manel Martín, Francisco Martínez, el germà Fèlix Rodríguez i el germà Gabriel Villa-Real.

El moment cabdal de la festa, que va servir per al retrobament d’estudiants de diferents promocions i professors, va ser el discurs del G. provincial de L'Hermitage, Pere Farré, que va destacar els valors de la missió marista. Tot plegat, amenitzat amb les actuacions musicals dels exestudiants Roger Margarit i Aleix Mercadal, que van posar el toc artístic a la festa.

Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.