Pasar al contenido principal
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Maristes) Caminades quilomètriques des d'arreu de Catalunya amb destinació a Montserrat, camins tenyits de somriures, pujades en bicicleta, bufada d'espelmes, enlairament de globus i celebració eucarística. Així ha celebrat la família marista el bicentenari de l'Institut. 200 anys al costat de nens i joves, especialment dels més necessitats. El tradicional pelegrinatge de cada any a Montserrat dels Maristes, aquest any, doncs, ha estat carregat de significat. Més festiu i més multitudinari que mai.

Grans i petits. Pelegrins des de Girona, Lleida, Barcelona, Malgrat de Mar, Igualada, Badalona, Mataró, Rubí... s'han aplegat a Montserrat des de poc abans de les 7 del matí, després d'hores de marxa. Eren alumnes de les escoles, educadors, famílies, germans maristes, nois i noies dels moviments juvenils, monitors... Junts i amb un mateix objectiu. En arribar a dalt, després d’hores de camí, els pelegrins han estat rebuts amb xocolata calenta. Altres han arribat directament en autocar per participar de l’eucaristia i viure la festa en comunitat. La basílica s'ha omplert de gom a gom per donar cabuda a tots els pelegrins i familiars, que han viscut una celebració plena de simbologia, i que ha entroncat amb les arrels maristes, a la petita població de La Valla, a França.

L'Equip de Pastoral vehicula i organitza el pelegrinatge marista des de la implicació dels moviments juvenils (Fajmacor i CMS), els equips de pastoral locals, obres socials i la col·laboració de les associacions de pares i mares de les escoles.

El pelegrinatge, que es fa cada any al mes de maig, evoca el sentit de fer camí plegats, com a Institució, durant un cap de setmana. Es tracta d’un acte que permet unir en un mateix moment, en una mateixa direcció i en el mateix espai, persones vinculades a totes les realitats maristes de Catalunya. Aquest any, amb un sentit especial, ja que es tracta d'un dels actes dels molts que s'estan celebrant a Catalunya i que es continuaran celebrant per commemorar el bicentenari de la Institució.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.