Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(Observatori Blanquerna) Una nova Càtedra neix amb la voluntat de realitzar conferències, congressos i publicacions tant a Àvila com a Barcelona i Roma.
La Càtedra “Mística i Comunicació” s'ha creat aquest dijous a Àvila per a estudiar el fenomen místic i l'espiritualitat i la relació amb la comunicació des de diferents perspectives. Una col·laboració entre l'Observatori Blanquerna de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna i de la Universitat de la Mística d'Àvila.

Segons Francisco Javier Sancho Fermín, director de la Universitat de la Mística d'Àvila, “és una oportunitat per a projectar nous horitzons” i serà una eina per "connectar la gran riquesa espiritual i mística de les religions amb la comunicació". Una de les línies principals d'investigació de la Càtedra és la vinculació entre espiritualitat i món digital, sense oblidar les dimensions comunicatives de la mística en les diferents religions, amb especial èmfasi en la mística cristiana i en concret Carmelita.

Josep Maria Carbonell, president de l'Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura, ha destacat durant la firma de l'acord per a crear la Càtedra que aquesta iniciativa és part de la "voluntat de Blanquerna d'ampliar la mirada, crear complicitats institucionals i aportar sentit a la investigació per a vehicular comunicació amb la cerca de sentit i espiritualitat". Carbonell, que és el degà de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna, a la Universitat Ramon Llull, celebra que aquesta Càtedra uneixi Àvila, Barcelona i Roma, com “un eix de treball i sintonies enriquidores”.

Aquesta Càtedra està coordinada acadèmicament per la directora de l'Observatori Blanquerna Míriam Díez, i pel catedràtic i vicedegà acadèmic de Blanquerna Josep Lluís Micó, especialista en tecnologia. L'equip estarà format també per membres de l'Observatori Blanquerna, de la mateixa Universitat de la Mística i comptarà amb un consell assessor internacional.

L'Observatori Blanquerna és una entitat radicada a Barcelona que analitza el fet religiós i la seva vinculació en el camp de la comunicació i la cultura. La Universitat de la Mística és una entitat internacional amb seu a Àvila dedicada a l'estudi de la mística i l'espiritualitat.

La Càtedra de “Mística i Comunicació” s'uneix a les càtedres existents a la Universitat de la Mística com la de Mística i Laïcat o la Càtedra Enric d'Ossó.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.