Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(Salesians) Les Voluntaries de Don Bosco compleixen 100 anys d'haver estat fundades i tenen un futur prometedor. Felipe Rinaldi va iniciar el primer grup de laiques consagrades el 1917. El català Joan Lluís Playà, Assistent Central de les Voluntàries de Don Bosco presenta la figura fascinant de les VDB, dones que sense un signe extern porten a Déu en la seva vida i són testimoni d'un amor diví amb estil salesià.

Qui són les Voluntàries de Don Bosco?

Un Institut Secular pertanyent a la Família Salesiana, fundat pel Beat Felip Rinaldi fa 100 anys. Són dones consagrades "per" i "per a" Déu, que viuen la seva missió en el món, en les condicions normals de la vida laïcal amb una espiritualitat típicament salesiana.

Quin sentit té una vocació com la de les VDB, avui?

Responc amb les paraules d'unes joves VDB: som conscients que es tracta d'una vocació profètica i que no tots entenen el seu valor. L'important en aquest món és l'aparença. El que no apareix no existeix. Però quin sentit té el que el món entén com a important sense espiritualitat? La nostra vocació es fa profecia.

Què porten de l'Espiritualitat Salesiana a les seves vides?

Tot. Experiència de Déu, vida evangèlica, docilitat a l'Esperit, sentit d'Església, vivència mariana, pregària, espiritualitat del sistema preventiu en la quotidianitat, caritat pastoral, predilecció pels joves pobres, esperit de família, optimisme, alegria, treball, temprança, iniciativa , comunió amb els altres grups de la Família Salesiana ...

Quin és el balanç en números de les VDB al món?

Conformen l'Institut 1.200 dones, presents en 46 països dels cinc continents. Unes 140 a Àsia, 410 a Amèrica, 610 a Europa i 40 a l'Àfrica. Aquest tipus de vocació creix en les joves d'ambients cristians, espiritualment vius i acompanyats, allà on s'explicita la pregunta per un "algo més" o per "anar més a fons". Les vocacions emergeixen en ambients compromesos que compten amb acompanyants que obren horitzons i faciliten la recerca de l'estimar de Déu. Un repte i una responsabilitat per quants formem part de la Família Salesiana, que ens demanen conèixer més a fons la vocació a la secularitat consagrada a la vida salesiana i disposar, com Don Rinaldi, a ser mediadors de la crida de Déu.

Temàtica
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.