Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(FECC) La consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, va destacar en la jornada de cloenda de l'Ara és demà que “un cop més el país i la seva comunitat educativa han sabut demostrar la seva empenta, la seva capacitat d’avançar, el seu compromís i la seva il·lusió”. La cloenda va tenir lloc aquest dissabte i hi va assistir el secretari general de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, Enric Puig, una de les entitats que ha participat en el debat.

Ruiz va afirmar que, amb el debat, la “comunitat educativa heu fet un procés de reflexió i heu generat un consens ample i profund, i caldrà que els propers debats parlamentaris tinguin en compte totes aquestes aportacions”. La titular d’Ensenyament va assenyalar que “Catalunya està enmig d’un procés de transformació educativa i que aquest debat és un pas més en aquest procés de transformació que ha obert nous horitzons al model educatiu propi”. Així, "l’Ara és demà ha esdevingut un gran procés d’aquest país i serà un referent en l’educació. Són desenes de temes plantejats, centenars d’experiències compartides i milers de persones implicades".

La cloenda ha posat punt i final a les diferents jornades presencials que han tingut lloc al voltant de les diferents ponències de l’Ara és demà: Els pilars del sistema educatiu –a càrrec de Lluís Font, president del Consell Escolar de Catalunya-, L’arquitectura del sistema educatiu, a càrrec de Joan Mateo, catedràtic de Mètodes d'investigació i diagnòstic en educació a la Universitat de Barcelona; El centre educatiu, a càrrec de Francesc Pedró, catedràtic de la Universitat Pompeu Fabra i expert en Educació de la UNESCO; El professorat, a càrrec de Miquel Martínez, catedràtic de Teoria de l'Educació a la Universitat de Barcelona, i L’alumnat, a càrrec de Neus Sanmartí, catedràtica emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona.

En la cloenda els ponents de cada temàtica van reflexionar i debatre amb els assistents al voltant de les diferents aportacions rebudes. Durant aquests mesos, i fins a mitjan d’abril, el Consell Escolar de Catalunya ha estat rebent les diferents aportacions de la comunitat educativa, que es compilaran en un document de consens definitiu que s’aprovarà el mes de juliol en el ple del Consell Escolar per, posteriorment, lliurar-lo a la consellera. Al marge de les jornades presencials del debat participatiu Ara és demà, també han tingut lloc un seguit de tallers en diferents punts del país.

Entre les diferents sessions presencials –ja siguin les jornades presencials o els tallers territorials-, hi han participat més de 2.000 persones. El Consell Escolar de Catalunya (CEC) organitza i lidera un debat participatiu en el si de la comunitat educativa sobre el futur de l'educació a Catalunya, amb el nom d’Ara és demà, que vol donar resposta als principals reptes del sistema educatiu i avançar en qualitat i equitat per afavorir l’èxit de tot l’alumnat. Un dels objectius del debat és promoure la participació de tota la comunitat educativa amb la voluntat d’incorporar la veu de cada col·lectiu i territori en la construcció col·lectiva del sistema educatiu del nostre país.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.