Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(ACO) Les xarxes són quelcom més que un fet virtual, són un lloc on milions de persones es troben per compartir i on també l’Evangeli pot tenir un espai. Aquesta va ser una de les conclusions que es van destil·lar en la II Jornada de comunicació ACO que d'aquest 18 de març que portava per títol 'Comunicar l’esperit de l’Evangeli a través d’internet'.

Durant la jornada es van impartir tres tallers sobre Facebook, Twitter i blogs a càrrec de tres militants de l’ACO, la Marta Digón, en Ramon Bassas i en Joan Manel Mayordomo. En la introducció, el responsable de comunicació de l’ACO, Joan Andreu Parra, va explicar que l’objectiu de la jornada era veure de quina manera es pot promoure una comunicació eficient per a traslladar el missatge de l’Evangeli a la societat de la informació. A banda de destacar l’impacte que les xarxes socials estan tenint a les nostres vides, es van aportar algunes frases del filòsof Jordi Pigem sobre aquest tema i que podeu consultar en aquesta entrevista que li va fer CatalunyaReligió.cat.

Al taller sobre Facebook, la Marta Digón va destacar que «la comunicació és estratègia, no s'improvisa i cal pensar-la.» A la vegada, va constatar que «Facebook també pot servir per expressar la nostra vivència espiritual sigui quina sigui.»

Al taller sobre blogs, en Ramon Bassas va preguntar-se que si "Evangeli vol dir Bona Nova, per què no la donem a conèixer?". I, en aquest sentit, va destacar els canvis d’hàbits que s’estan produint en el consum d’internet i que s’han de tenir ben presents: "Hi ha hàbits nous: la gent no navega, rep inputs via xarxes socials", va dir.

Al taller sobre Twitter, en Joan Manel Mayordomo va aportar que "com a moviments hem d'estar disposats a fer xarxa amb d'altres i crear espais compartits on ens sentim comunitat". I que, més enllà dels discursos apocalíptics vers les xarxes socials, els cristians hem de veure que "les xarxes ens demanen un esperit més d'esperança i de resurrecció. Twitter és una realitat de frontera", va concloure.

Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.