Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(Sant Joan de Déu) L'Orde Hospitalari Sant Joan de Déu Província d'Aragó-Sant Rafael, com avantsala al Dia Mundial de les persones sense llar, ha publicat en la seva nova pàgina web un monogràfic dedicat a aquesta problemàtica social. La publicació, digital i gratuïta, inclou articles de professionals, vídeos de sensibilització, testimonis i reportatges en profunditat per tal d'oferir eines que millorin l'acollida i atenció a persones en situació de vulnerabilitat, així com les cures i la promoció de la seva qualitat de vida.

L'Orde Hospitalari Sant Joan de Déu Província d'Aragó-Sant Rafael ha atès durant 2015 més de 18.000 persones en situació de sense llar a través dels diferents recursos socials de Barcelona, ​​València, Múrcia, Manresa i Palma de Mallorca. A més, s'han ofert més de 200.000 serveis alimentaris i 216.000 estades a albergs i pisos. L'experiència acumulada en aquests centres s'ha recollit i publicat en línia amb diferents formats –articles, reportatges, vídeos, entrevistes– i s'ha encapsulat en el monogràfic 'Col·lectius en risc d'exclusió: Una visió global des de l'àmbit social de Sant Joan de Déu'.

Per l'Orde Hospitalari, la divulgació de coneixement és un valor substancial del progrés a tots els nivells de la societat. No és només una exigència sinó un autèntic valor que s'ha de saber compartir entre germans, col·laboradors o voluntaris. Actualment, la província disposa de múltiples eines i canals de transmissió de coneixement, tant dins dels centres com al públic en general. Els monogràfics, d'accés obert i gratuït, són una eina més de gestió del coneixement, i aglutinen l'experiència dels seus serveis i professionals per fer de l'atenció i la cura a la persona la principal raó de ser.

Aquest monogràfic inclou, entre altres continguts, la publicació Del carrer a la llar. Housing First com a model d'intervenció i la seva aplicació a Barcelona, ​​de Joan Uribe; el vídeo Sant Joan de Déu és la teva llar, campanya per donar visibilitat al fenomen dels sense llar; un reportatge en profunditat amb noves iniciatives contra la pobresa; vídeos en primera persona d'usuaris dels nostres serveis, etc.

18.406 persones ateses

Durant 2015, els albergs, pisos d'inclusió, menjadors socials i serveis d'higiene per a persones en situació de sense llar de l'Orde Hospitalari Sant Joan de Déu Província d'Aragó-Sant Rafael a Múrcia, Barcelona, ​​València, Manresa i Palma van atendre a un total de 18.406 persones. A més, es van comptabilitzar 150.038 estades en albergs i 66.238 en pisos; es van oferir 200.422 serveis alimentaris i 18.932 serveis d'higiene.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.