Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(Abadia de Montserrat) El Museu de Montserrat organitza els dies 1 i 2 de juliol la sisena edició de Curs d'Estiu, que enguany està dedicat als vincles entre art i espiritualitat. La inscripció a aquest curs, que té com a objectiu posar sobre la taula la funció de l’art més enllà d’una visió materialista, superficial o estètica, està oberta a tothom.

La voluntat del Museu de Montserrat (MDM) d’aprofundir en el vessant espiritual de l’expressió artística està directament lligada amb la inauguració, el 30 de juny de 2015, de l’Espai d’Art Sean Scully a Santa Cecília de Montserrat. Des del mes d’octubre, en aquest espai s’està realitzant un cicle d’activitats –concerts, conferències, meditacions i audicions musicalsamb el propòsit d’interpel·lar el lligam entre l’art i l’espiritualitat. La cloenda del curs d’estiu, precisament, tindrà lloc a l’Espai d’Art Sean Scully, on es farà una visita comentada, dissabte 2 de juliol a la tarda.

“L’art és una activitat de l’home lliure”

El director del Museu de Montserrat, el pare Josep de C. Laplana, apunta en referència a la temàtica del curs d’estiu, que “l’art és una activitat de l’home lliure, que amb la seva fantasia creativa vol expressar els seus anhels més pregons de plenitud, de superació de les limitacions que l’empresonen, els seus sentiments personals i la seva visió del món i de la vida humana; és a dir, l’equilibri entre sortir d’un mateix, tot continuant essent un mateix, la tensió entre l’atracció de l’infinit i haver-lo d’expressar amb mitjans limitats. Aquest anhel, aquesta tensió i aquest equilibri podem anomenar-los dimensió espiritual de l’art”.

Les ponències del 6è Curs d’Estiu del Museu de Montserrat són les següents: divendres 1 de juliol, 'La bellesa terrible de Déu' amb Amador Vega, catedràtic d’estètica i teoria de les arts (UPF); 'La música, experiència espiritual oberta a tothom' amb el pare Sergi d’Assís, monjo de Montserrat, Prefecte de l’Escolania de Montserrat, 'Espiritualitat i transcendència en l’art contemporani' amb J. Corredor-Matheos, crític d’art, 'Paraula i art: diàleg fecund, experiència espiritual' amb Carles Duarte, poeta, i Guido Dettoni, escultor; i dissabte, 2 de juliol, 'Aprendre a sentir la presència de la realitat' amb Teresa Guardans, Doctora en Humanitats, professora del CETR; 'El naufragi infinit' amb Rafael Argullol, escriptor i filòsof. Les conclusions del curs aniran a càrrec de Josep de C. Laplana, monjo de Montserrat, director del Museu de Montserrat.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.