Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(Xavier Costa –Salesians) La delegació de VOLS-Mataró conjuntament amb la presència salesiana van acollir dissabte l'assemblea general de l'entitat, que va comptar amb la presència de socis, voluntaris, delegacions i col·laboradors, fonamentals per tirar endavant aquest projecte solidari que es va iniciar l’any 1992.

El president de VOLS, Josep Maria Torrents i Ramon Vera, representant de l’obra salesiana de Mataró, van fer la salutació inicial i es va procedir a la presentació de la memòria d’activitats 2015, la memòria econòmica, i es van aprovar per unanimitat els pressupostos i també la ratificació de la junta actual.

L’acte central de la trobada va incloure el rendiment de comptes a la ciutat del projecte finançat per l’Ajuntament de Mataró en la convocatòria 2015, titulat 'Millora de l’educació al Centre d’educació Secundària de Cinkassé, al Togo', presentat pel tècnic de projectes Xavier Costa, i amb la intervenció de Lluís Maria Oliveres, missioner durant 33 anys a la zona d’Àfrica Occidental Francòfona (AFO), que va aprofundir llençant unes preguntes molt interessants sobre els drets dels infants en aquesta regió del món.

Per la seva part, la representació del consistori mataroní va anar a càrrec d’Isabel Martínez, Regidora de Benestar Social, Convivència i Habitatge, qui va destacar que "és urgent accelerar el desenvolupament amb iniciatives público-privades amb l’objectiu d’assolir un món més equitatiu. Només amb la lluita de tots podrem respondre a les preguntes que en Galeano llençava al seu poema Los Nadies". I afegia "El destí serà el que ells (referint-se als pobles on treballen) decideixin”.

Un dinar de germanor amb una paella excel·lent feta per la delegació de Mataró va fer reprendre forces i a la tarda es va seguir amb la trobada de delegacions, amb l’anàlisi i aportacions als documents que estan treballant conjuntament les tres ONGD salesianes per definir la nova ONGD que en un futur no massa llunyà veurà la llum.

La jornada va finalitzar amb el concert solidari a càrrec de la Coral “Primavera per la Pau” , que va fer gaudir a tot el públic que es va aplegar al teatre de l’escola salesiana de Mataró.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.