Pasar al contenido principal
2 Catalunya Religió Jue, 10/03/2016 - 20:58

(CR) Com cada any al voltant del dia de Sant Josep se celebra el dia del Seminari. Aquest any s'ha convocat amb el lema "Enviats a reconciliar”, fent referència a l'Any de la Misericòrdia convocat pel papa Francesc. La celebració d'aquest cap de setmana és el motiu per promoure diverses activitats per donar a conèixer els centres de formació dels futurs capellans diocesans. A Catalunya, s'apleguen en tres seminaris: el de Barcelona i Sant Feliu de Llobregat; el de Terrassa; i el Seminari Major Interdiocesà, amb els seminaristes de la resta de diòcesis catalanes.  

En la web www.diadelseminari.com es poden trobar vídeos amb testimonis vocacionals del seminaristes de Catalunya, materials per treballar amb joves i infants, i diversos textos sobre la misericòrdia. Per la seva banda, el Seminari Interdiocesà ha preparat un vídeo amb diversos seminaristes comentant les principals obres de misericòrdia.

Aquest dissabte el Seminari de Barcelona i el Seminari de Terrasa organitzen una jornada de portes obertes. En el dos casos es tancarà amb un vetlla de pregària.

També com altres anys durant la setmana s'han realitzat diverses activitats conjuntes de tots els seminaristes catalans. Dimecres es va fer el torneig de futbol, una petita lliga entre els tres seminaris. Aquest any la Copa Sant Josep l’ha guanyada l'equip del Seminari Conciliar de Barcelona. Enguany, també, s'ha iniciat el torneig de petanca. El mateix dia, es van celebrar les vespres i una eucaristia amb tots els seminaristes presidida per l'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella acompanyat dels bisbes Josep Angel Saiz i Salvador Cristau, de Terrassa.

La majoria de bisbes catalans dediquen una carta setmanal al Dia del Seminari que podeu llegir aquí

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imagen
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.