Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(Minyons Escoltes i Guies de Catalunya) Com cada any, els Escoltes i Guies d’Àustria viatgen a Betlem i allà encenen una espelma. Un cop han tornat a Viena, se celebra un acte ecumènic on, d’aquesta primera espelma, se n’encenen centenars perquè la flama es pugui escampar arreu del món, simbolitzant la pau que esperem que arribi a tots els racons del nostre planeta. A Catalunya, l’acte central de rebuda de la Llum de la Pau serà a la Plaça de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat (Barcelona) el proper diumenge a les cinc de la tarda.

Enguany, la UNESCO ha nomenat el 2015 com l’“Any internacional de la Llum pel desenvolupament”, amb l’objectiu de donar rellevància a les tecnologies basades en la llum (fotònica) que poden ajudar a protegir el planeta i permetre la millora de la qualitat de vida.

Entre les prioritats d’aquesta iniciativa destaquen incentivar la ciència, la tecnologia i la innovació per a l’eradicació de la pobresa i per al foment de la cultura de la pau i de la no violència; involucrar el món científic en l’ús sostenible dels recursos naturals, les energies renovables i l’eficiència energètica; i aprofitar la tecnologia i el disseny contra l’escalfament climàtic i per a la reducció de la contaminació lumínica.

L’Equip de Llum de la Pau de Minyons Escoltes i Guia de Catalunya, entitat organitzadora a Catalunya, ha elaborat uns materials pedagògics amb dinàmiques, lectures i recursos visuals per treballar al cau. Hi ha 5 propostes d'activitats per diferents grups d'edat.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.