Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(CR) La setmana vinent Abraham Skorka, que és rabí de Buenos Aires a l'Argentina i amics personal del papa Francesc, parlarà sobre 'El diàleg sincer entre cristians i jueus a partir del papa Francesc'. L'acte servirà per rellançar de nou les activitats de l'Entesa Judeo-Cristiana de Catalunya, després de la renovació de la junta i dels seus dos nous copresidents: Mario Saban, de la comunitat jueva, i Francesc Romeu, de la comunitat catòlica.

Abraham Skorka, nascut a Buenos Aires (Argentina) el 5 de juliol del 1950 és un reconegut rabí i escriptor argentí. Actualment és rector del Seminari Rabínic Llatinoamericà a Buenos Aires, rabí de la comunitat jueva "Benei Tikva", i professor honorari de la Llei Hebrea a la "Universidad del Salvador" de Buenos Aires. La seva popularitat va sorgir després de l'elecció del papa Francesc (el 13 de març del 2013), atès que ell havia mantingut, amb el fins aleshores arquebisbe de Buenos Aires, Jorge Mario Bergoglio, un seguit de col·loquis intereligiosos sobre temes tan diversos, com –per exemple, Deu, el fonamentalisme, l'ateisme, la mort, l'holocaust, l'homosexualitat i el capitalisme. Aquests col·loquis, que es van anar realitzant alternativament a la seu de l'arquebisbat de Buenos Aires o bé a la comunitat del rabí, van donar com a resultat la publicació d'un llibre conjunt titulat Sobre el cielo y la tierra (Editorial Sudamericana. Argentina, 2010).

L'any 1979 es va doctorar com a químic per la Universitat de Buenos Aires i té publicats diversos treballs científics sobres temes de biofísica. En el món jueu és també molt reconegut per les seves publicacions sobre temes bíblics i talmúdics, essent -gràcies als seus coneixements històrics- un gran expert en jurisprudència rabínica. Finalment, l'any 2010 va ser condecorat per la Universitat Catòlica Argentina amb el títol de "doctor honoris causa", esdevenint d'aquesta manera la primera vegada que a l'Amèrica Llatina una universitat catòlica atorga aquest títol a un rabí.

L'acte tindrà lloc dimarts a l'Auditori de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna de la Universitat Ramon Llull, i dijous a Aula Magna de l'Institut d'Estudis Ilerdencs de Lleida. Es tracta d'una iniciativa que organitzen Entesa Judeo-Cristiana de Catalunya i Tarbut Sefarat amb la col·laboració de l'Obra Social “La Caixa”, la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna de la Universitat Ramon Llull, la Fundació Joan Maragall i la Universitat de Lleida.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.