Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(CR) "El camí de la violència no resol els problemes de la humanitat", és una de les frases que el Papa Francesc ha dedicat als atacs terroristes de París, dins del marc d'una audiència d'aquest dissabte al matí al Servei Jesuïta de Refugiats. En la nota oficial de condol el papa "s'uneix amb la pregària al patiment de les famílies provades per aquest drama així com al dolor del poble francès". Francesc "invoca Déu, Pare de misericòrdia, que aculli en la pau de la seva llum a les víctimes i dispensi consol i esperança als ferits i a les seves famílies".

En el mateix comunicat de la Santa Seu el papa "un cop més, condemna amb vigor la violència, que res resol, i implora a Déu inspirar en tots pensaments de pau i de solidaritat i vessar sobre les famílies en la prova i sobre tots els francesos, l'abundància de les seves benediccions".

També avui, aquest dissabte, la cadena de televisió de la Conferència Episcopal Italiana TV2000 ha emès una trucada telefònica del seu director, Lucio Brunelli, al papa. En la trucada Francesc ha institit en la manca de fonament religiós de la violència: "Això no és humà". Aquesta és la transcripció de la conversa:

-"Santedat, quins pensaments i sentiments té respecte la carnisseria de París?"

-"Estic commogut i entristit. No ho entenc, però aquestes coses són difícils d'entendre, fetes per éssers humans. Per això estic profundament commogut, trist i reso. Estic molt a prop del poble francès, tan estimat, estic a prop dels familiars de les víctimes i reso per tots ells".

-"Sovint es parla d'una tercera guerra mundial a peces?"

-"Es tracta d'una peça. No hi ha cap justificació per a aquestes coses."

-"Especialment no pot haver cap justificació religiosa?"

-"Ni religiosa ni humana. Això no és humà. Per això estic a prop de tot França que estimo tant."

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.