Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(Sant Joan de Déu) L'Organització Mundial de la Salut ha declarat Sierra Leone lliure del virus de l'ebola. Des d'aquí, i en clau d'agermanament, l'ONGD Juan Ciudad ja ha explicat que enguany tornaran a dedicar la campanya de Nadal a donar suport als hospitals de l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu a Sierra Leone i Libèria. I és que els sistemes de salut que existien abans de l'epidèmia ja eren escassos i fràgils, i s'han vist seriosament disminuïts.

L'OMS ha fet l'anunci aquest dissabte després de 42 dies sense registrar-se cap nou cas. "Des que Sierra Leone va registrar un nou cas d'ebola al maig de 2015, es van encomanar un total de 8.704 persones i van morir 3.589, entre elles 221 professionals sanitaris. A tots ells els recordem en aquests dies" va afirmar el doctor Anders Nordström, representant de l'OMS a Sierra Leone.

Entre els col·laboradors de l'Orde Hospitalari que van morir en aquest país es trobava el germà Manuel García Viejo, que va ser repatriat a Espanya encara no superés la malaltia, igual que anteriorment ho havia fet el germà Miguel Pajares des de Libèria.

Sierra Leone entra ara en un període de 90 dies de vigilància, que acabarà el 5 de febrer de 2016, i que resulta crucial segons l'OMS, per la qual cosa seguiran donant suport al país, on es mantenen els sistemes de vigilància i protocols de seguretat.

L'Hospital Sant Joan de Déu a Lunsar va reobrir les seves portes fa gairebé un any, per atendre la població que es trobava desatesa en àrees com salut maternoinfantil, urgències, cirurgia i consultes externes generals i laboratori.

En els 11 mesos que fa que funciona aquest hospital, que manté els protocols de triatge i seguretat en un context d'ebola, ja s'han atès prop de 10.000 persones de totes les edats. La posada en marxa i manteniment d'aquests serveis sanitaris és possible gràcies a totes les persones que han col·laborat amb la campanya Aturem l'Ebola a Àfrica de l'Oest.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.