Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(Bisbat de Girona) "Bernabé Dalmau: “Amb Romero, Déu ha passat pel Salvador”. Amb aquestes paraules feia referència el jesuïta Ignacio Ellacuría a la figura del bisbe Óscar Romero (1917-1980). Ha estat el pare Bernabé Dalmau, monjo de Montserrat, qui al llarg de la conferència "Sant Romero d'Amèrica, amic dels pobres", celebrada aquest dijous a Figueres, les ha recordades. L'acte va ser organitzat per Gosa Pensar i Atri de Diàleg de l'Arxiprestat Alt Empordà Interior.

La presentació va anar a càrrec d'Albert Quintana, president de Justícia i Pau de Girona. El Dalmau és l'autor del llibre Oscar Romero, bisbe dels pobres, editat pel CPL, a la col·lecció Emaús. I fa just una setmana que la mateixa editorial acaba de publicar, del mateix autor, el Diari d'Oscar Romero, 1978-1980, que recull les notes de l'arquebisbe de San Salvador durant els darrers anys de la seva vida.

El conferenciant va glossar la trajectòria de vida d'aquest prevere de formació clàssica que, a partir de fets violents per part del govern militar sostingut pels Estats Units, amb assassinats de la meitat del seu clergat diocesà, va anar adquirint sensibilitat social i compromís amb la causa dels pobres, fins al punt que va ser ell mateix assassinat mentre deia missa.

El seu martiri, com manifestà el papa Francesc en la seva beatificació, fou un testimoni de persecució anterior i posterior a la seva mort, ja que va ser calumniat per poders civils i eclesiàstics com si la seva motivació fos política i no evangèlica.

El poble salvadorenc i sud-americà en general el té de fa temps com a referent d'una Església al servei dels pobres i de les víctimes de la injustícia institucionalitzada.

Territori
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.