Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(Jesuïtes) La Cova Sant Ignasi de Manresa, amb la col·laboració de diverses entitats manresanes, ha presentat la Mostra de Cinema Humanisme i Religió, un cicle cinematogràfic que, entre el 30 d'octubre i el 19 de novembre, programarà 6 pel·lícules clàssiques, pel seu valor humanista, religiós i cinematogràfic. Cada sessió anirà acompanyada d’una presentació de la pel·lícula, a càrrec d'un expert, i al final de la mateixa hi haurà un fòrum, per aprofundir en el contingut de la pel·lícula.

El cinema humanista i religiós és aquell que s’acosta a les grans preguntes de l’ésser humà sobre el sentit de la vida, Déu, la justícia, l’amor, la vida o la mort des d’una mirada oberta a la transcendència, que ens permet reconèixer d’una manera, explícita o implícita, en el misteri de l’ésser humà, el misteri de Déu. La novetat d'aquesta Mostra de Cinema Humanisme i Religió és presentar pel·lícules que ja són clàssiques en la història del cinema, que destaquen per la seva referència humanista i religiosa, i ara són difícils de veure. La voluntat dels organitzadors és acostar al gran públic aquestes pel·lícules.

"La historia de Marie Heurtin" de Jean Pierre Améris obrirà el cicle en la sessió inaugural que tindrà lloc als multicinemes Bages Centre. Es tracta d'una pel·lícula d'estrena, de 2014, que explica una història basada en fets reals que van tenir lloc a finals del segle XIX: la història d'una noia cega, sorda i muda que serà atesa per les religioses de l'asil de Larney. La resta de pel·lícules programades són clàssics del cinema que es projectaran a la Cova Sant Ignasi: "Ordet" de Dreyer, "Francesco, juglar de Dios" de Rossellini, "Los comulgantes" de Bergman, "Diario de un cura de aldea" de Bresson i "L'Evangeli segons Sant Mateu" de Pasolini. Entre els ponents el cicle comptarà amb la participació del professors universitaris i experts en cinema Josep Enric Monterde, Peio Sánchez, Ángel Quintana i Josep Mària, el director de cinema Lluís Maria Güell i l'escriptor Lluís Calderer.

L'entrada per a la sessió inaugural és lliure, però cal invitació, que es pot recollir a les oficiones de Regió 7, les taquilles dels multicinemes o a la Cova Sant Ignasi. Per a la resta de sessions el preu és de 5 euros, però es pot adquirir un abonament de 15 euros que permet assistir a totes les projeccions.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.