Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(Bisbat de Sant Feliu) L'encarregat de l'àmbit pastoral de les peregrinacions, els santuaris i el turisme en el marc de la Conferència Episcopal Tarraconense, el bisbe de Sant Feliu Agustí Cortés, ha adreçat una carta de benvinguda als turistes que visiten la diòcesi de Sant Feliu en aquest període estiuenc. El text els convida a compartir "tot allò que ens uneix", a "aprofundir en vivències profundament humanes i espirituals" i demana recordar "els més necessitats" durant les vacances. Podeu llegir la carta a continuació:

«Estimats en el Senyor:

Rebeu la nostra més cordial benvinguda a la diòcesi de Sant Feliu de Llobregat. Desitgem oferir-vos una acollida fraterna en els nostres llocs de reunió, de culte, o de patrimoni artístic.

Voldríem que, en venir aquí i estar entre nosaltres, no us sentíssiu estranys, sinó que us trobéssiu compartint tot allò que ens uneix. El nostre objectiu és fer tots els possibles per comunicar amb vosaltres i viure junts la fe i la comunió pròpia dels membres d’un mateix Poble: que la llunyania de la vostra residència habitual no sigui obstacle per a compartir comunitàriament allò que portem a dins, personalment, i que fonamenta la nostra vida estiguem on estiguem: el goig de creure, d’esperar i d’estimar en l’Esperit. Per la nostra part, desitgem servir-vos en aquest compromís.

Al mateix temps us invitem a aprofitar aquest temps de descans per aprofundir en vivències profundament humanes i espirituals. En efecte, aquest és un temps propici per a acréixer l’amistat, l’oració, la fruïció agraïda dels béns naturals i culturals, el coneixement de persones i d’ambients distints dels habituals, la reflexió, la participació en l’alegria i en la festa sana... Tot contribueix al veritable descans, que no consisteix només en la compensació de la duresa de la vida de cada dia, sinó a recuperar la pau i l’equilibri que permeten viure-la amb més coratge i esperança.

Que no falti, dintre d’aquesta vivència espiritual, el record dels més necessitats, dels qui no poden fruir de vacances per falta de recursos, dels qui estan a l’atur o, en general, sofreixen les estretors pròpies de la crisi econòmica.

Pot ser que aquest temps de descans signifiqui, en el pla provident de Déu, una ocasió propícia per a revifar forces o fer descobriments nous, que ens obrin a l’esperança. En aquest sentit, rebeu una invitació especial a participar en la vida litúrgica dels nostres pobles i comunitats cristianes, ja sigui en l’Eucaristia dominical, ja sigui en les diferents manifestacions religioses i populars. De tot això, també en surt beneficiada l’existència quotidiana, que troba en la celebració del misteri la seva font de llum i de vida.

Que Déu us beneeixi,

Agustí Cortés Soriano
Bisbe de Sant Feliu de Llobregat
»

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.