Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

Saber más

Arxius adjunts

(CR) Aquest diumenge se celebra el 66è Aplec del Matagalls. Es tracta d’una trobada que cada any reuneixen centenars de persones a dalt del Matagalls. Un jornada per familiars i amics amb una celebració eucarística davant la creu que corona el cim del Montseny des de 1614.

La jornada està organitzada per l’associació Amics de l’Aplec del Matagalls que presideix el claretià Ramon Caralt. La vinculació del claretians amb el Matagalls arrenca de Sant Antoni M. Claret que durant un anys va regentar la parròquia del poble de Viladrau. Ell s’encarregà de reposar la creu que com que era de fusta quedava sovint malmesa degut a les condicions meteorològiques del moment. A l’actual Creu hi ha una majòlica dedicada al pare Claret, així com dos medallons de bronze que també recorden la seva vinculació amb el Matagalls.

Els actes de l’Aplec comencen a les 10 del matí dalt del cim i acabem a la tarda a Viladrau. La celebració està presidida com altres anys pel bisbe de Vic, Romà Casanova. Cada any es publica un àlbum commemoratiu, que també contenen les homilies pronunciades pel bisbe durant la celebració de la missa al cim.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.