Pasar al contenido principal
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Arquebisbat de Barcelona) En analitzar els problemes del medi ambient per l’acció de l’home, la nova encíclica del papa Francesc no es limita a recopilar informació, sinó que ajuda a prendre consciència i reconèixer la contribució que cadascun pot aportar personalment. Aquest és un dels aspectes que han coincidit a valorar tres experts en sostenibilitat d’àmbits diferents com l’acadèmic, l’empresarial i l’administració pública en una trobada informativa organitzada per la delegació de mitjans de comunicació social de l’Arquesbisbat de Barcelona.

La directora de l’Oficina de la Sostenibilitat i coordinadora del grup de recerca de Sostenibilitat i Responsabilitat Social Universitària (SIRSU) de la UIC, Sílvia Albareda, ha destacat que la conversió ecològica a la que apel·la el papa implica “sortir de la visió reduccionista que no és capaç d’analitzar les conseqüències de les accions i passar a una visió global i planetària”. També ha subratllat el que diu el Papa que “els problemes mediambientals i l’escalfament global, afecten i afectaran especialment als més pobres i vulnerables”.

De la seva part, l’advocat i expert en gestió empresarial Enric Tufet ha centrat la seva intervenció en un doble eix. Considera que cal educar a les noves generacions en la cultura de la sobrietat i urgeix a la translació en l’àmbit polític i legislatiu dels continguts de Laudato si’ a través d’un possible pla d’acció. Fins i tot contemplaria la creació al Tribunal Penal Internacional de La Haia d’una sala específica per tractar els presumptes delictes mediambientals. Tufet sosté que davant l’abast global de determinades accions de l’home contra l’entorn natural, aquestes “haurien de ser jutjades per un òrgan legislatiu internacional amb la capacitat de condemnar els responsables d’aquests fets constitutius de delicte contra la humanitat”.

Finalment, la biòloga i tècnica de qualitat de l’aire Patrícia de la Viesca ha subratllat el tractament que fa l’encíclica sobre la contaminació i el canvi climàtic com a causes del deteriorament de la vida humana i la degradació social. També ha assenyalat la importància de “fer reconèixer la magnitud, la urgència i el repte que se’ns presenta i al qual el Sant Pare ens crida”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.