Pasar al contenido principal

El 27 de juny del 1965 el doctor Narcís Jubany ens va ordenar, quatre capellans, al Mercadal de Girona. Hi havia l’estimat Quim Vallmajó que va celebrar la primera missa dos dies després a Navata, el 29; un servidor vaig fer-ho a Vila-Robau el 4 de juliol.

Ja ho veieu, és motiu ben engrescador per a festejar-ho. No parlo tant de dia de festa com d’ocasió d’aplegar-nos. Creients o no, necessitem celebrar la vida, la fe, la solidaritat; a més, hem d’alliberar la porció d’esperança que portem a dins, potser massa arrodida. I com que les celebracions les fem junts, esteu tots i cadascun convidats a una missa d’acció de gràcies que tindrà lloc a l’església de la Immaculada de Figueres el diumenge 28 de juny. El dia 29, festa de la vila, farem repicó a l’església de Sant Pere recordant ben especialment en Quim i el seu do martirial. També ens entendrem per trobar un dia i celebrar-ho amb la comunitat de la Sagrada Família. Quan jo arribi a finals de maig, amb els familiars i els companys capellans ja acabarem d’arrodonir-ho i podré fer-vos quatre ratlles per precisar-ho tot millor. De moment, apunteu-vos les dates ja que la vostra presència, per ella mateixa, serà un esclat d’acció de gràcies. Estic ben segur que en el llibre de la vostra vida hi ha pàgines senceres de simpatia, comunió, recolzament i ajuda a la missió que hem tingut encomanada des de fa anys i panys a l’Àfrica. Us dec tant i tant que n’he quedat ben arruïnat, només Algú Altre us ho podrà pagar, recompensar.

Rebeu una abraçada virtual ben integradora i prou gran per a tots, esperant els dies i moments de bones retrobades que gaudirem aquest estiu, si Déu vol.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.