Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Les Germanetes de l’Assumpció celebrem cent cinquanta anys de vida. Cent cinquanta anys d’història d’un carisma en l’Església per a una missió a favor de la humanitat. Cent cinquanta anys de fidelitat per part de Déu que ens ha anat acompanyant i «salvant en la debilitat i la pobresa». Durant tot aquest any, inaugurat el 3 d’abril del 2014, us convidem a unir-vos a aquesta acció de gràcies.

El 17 de juliol de 1865 naixia una nova congregació a França en el si d’una família espiritual més àmplia, la de l’Assumpció, formada avui per cinc congregacions. Llavors era l’inici de la industrialització i de l’èxode rural. A les ciutats augmenta la població obrera i també es genera molta misèria. Enmig de tanta pobresa i de la inquietud eclesial de poder respondre apostòlicament a aquest món obrer empobrit, es troben Étienne Pernet i Antoinette Fage, els nostres fundadors. Tocats pel sofriment humà i habitats per l’Evangeli van intuir una resposta: Curar la glòria de Déu per la salvació dels pobres i dels petits pel camí de l'Encarnació que va seguir Jesús, el servent, l'enviat del pare, i això per uns mitjans senzills de servei, essen present en les famílies, en els moments de dificultat, de malaltia, de tristesa.

En aquests cent cinquanta anys, les maneres de viure, de pregar, de comprometre’ns pel Regne han anant canviant, seguint el fil de les transformacions de la societat, de l’Església, de la Congregació, de nosaltres mateixes. Sortir a l’encontre de les persones i acollir-les, estar atentes a la vida, fer petits serveis, crear llaços veïnals, animar a la participació ciutadana i eclesial, afavorir poder conviure amb inquietud evangelitzadora, participar en els diferents col·lectius, tant socials com pastorals, promoure la creació de grups de fe, teixir relacions d’amistat des de la vida quotidiana, convidar a pregar, treballar en xarxa, obrir-nos a accions locals i internacionals a favor de la justícia, la pau i la cura de la Creació ha estat el fil conductor per a anar encarnant l’Aliança de l’Amor de Déu amb el seu poble.

«Amb el Regne de Déu passa com quan un home sembra la llavor a la terra: tant si dorm com si està despert, de nit i de dia, la llavor germina i creix, sense que ell sàpiga com» (Mc 4,26-27).

Aquestes paraules de Jesús il·luminen la història de les Germanetes. De la petita llavor sembrada per dues persones apassionades per la salvació dels més desfavorits nasqué una Congregació internacional, avui present a vint-i-quatre països de tots els continents. Mai no ha tingut institucions importants, sinó que, enviades al cor mateix de la humanitat, rebem de l’Església la tasca de demanar al Senyor la humilitat i l’audàcia necessàries perquè els nostres «actes parlin de Jesucrist» i els pobres puguin experimentar la tendresa de Déu.

La fe en Jesucrist i la duresa de la situació actual ens porten, avui com ahir, a continuar apostant per aquest somni de fraternitat universal, per la construcció d’una casa comuna per a tota la humanitat.

Cent cinquanta anys de «migració» que ens empeny a seguir estimant apassionadament el nostre temps perquè arribi el seu Regne.